Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

01. 12. 2017. 15:22 >> 14:51

JP U ULCINJU

Nemaju informacije o krivolovu

Direktor ulcinjskog Javnog preduzeća za uzgoj i zaštitu divljači, Ajet Zaga kazao je da lovočuvarska služba tog preduzeća nema saznanja o krivolovu u toj opština.

 

On je reagovao na saopštenje Centra za zaštitu i proučavanje ptica koji su naveli da je na području Solane videntirano 69 pucnjeva iz pravca Zoganje, kao i da je pronađena tek ubijena ženka patke gluvare.

Zaga je naveo da ne posjeduju informacije o krivolovu, ali da ne isključuje mogućnost da pojedinci ne poštuju Zakon o divljači i lovstvu Crne Gore.

“Od naše strane su svi lovci informisani da strogo poštuju Zakon o lovstvu prilikom dobijanja dozvole za lov i da poštuju zakon i da ne izađu u lov nelovnim danima. Što se krivolovaca tiče to je problem koji je prisutan svuđe u svijetu ali mi smo odlučni da se tome stane na put i da se svaki pojedinac sankcioniše tj. Kažnjava”, naveo je Zaga.

On je dodao da su na terenu svakodnevne kontrole, “ali je normalno da fizički ne možemo biti prisutni u kompletnoj teritoriji našeg lovišta”.

“Ovom prilikom pozivamo i CZIP sa kojima imamo saradnju u dijelu sprečavanja krivolova da budemo na zajedničkom poslu na zaštiti prirode i divljači sa ciljem opšteg interesa i obaveza jer samim tim mi rukovodimo tom oblašću. Želimo da informišemo javnost i CZIP da ne mogu kvalifikovati naš rad na osnovu pojedinaca koji rade suprotno zakonu, a u budnoćnosti smo takođe otvoreni u dijelu zaštite da sarađujemo sa svim strukturama koje su na korektan način zainteresovane da pomognu u sprečavanju bilo kakvih nezakonskih aktivnosti”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније