Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

05. 12. 2017. 07:19 >> 06:49
1

KOMPANIJA "KRIO SEJV"

"Čuvamo matične ćelije iz CG"

Svi uzorci matičnih ćelija porodica iz Crne Gore čuvaju se po najvišim standardima u laboratorijama Krio sejva, a ugovori koje su potpisali roditelji važeći su i za njihovo sprovođenje nadležan je sud u Švajcarskoj, saopštili su iz kompanije Krio sejv.

Reagujući na pisanje, oni poručuju da roditelji koji su sačuvali matične ćelije svoje djece u Krio sejvu, porodičnoj banci matičnih ćelija, nemaju razloga za brigu, te da je predstavništvo u Podgorici ugašeno iz ekonomskih razloga.

Pobjeda je prošle sedmice objavila da je predstavništvo u Crnoj Gori Krio sejv banke za čuvanje matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce ugašeno prije više od godinu, te da je firma Monte-sel na koju je ovo predstavništvo registrovalo ovdje zvanično likvidirana u julu ove godine.

Redakciji lista obratilo se nekoliko zabrinutih roditelja koji su mjesecima bezuspješno pokušavali da stupe u kontakt sa predstavništvom Krio sejva kako bi vidjeli što se dešava sa matičnim ćelijama za čije čuvanje su izdvojili dosta novca.

Otvaranje

Iz Krio sejva sa druge strane objašnjavaju da je saradnja sa firmom Monte-sel prekinuta iz ekonomskih razloga, u skladu sa novim poslovnim modelom, te da se u najskorijem periodu planira otvaranje direktnog predstavništva u Crnoj Gori.

Na Fejsbuk strani Matične ćelije Cryo-Save Crna Gora, između ostalog se navodi i da je predstavništvo u Podgorici zatvoreno usljed finansijske neodrživosti kancelarije uzrokovane dugovima u iznosu od više stotina hiljada eura crnogorskih klijenata, kojima je na zahtjev kancelarije iz Podgorice bilo omogućeno plaćanje na rate.

"Svi klijenti imaju zaključen ugovor i sertifikat izdat od Krio sejv banke akreditovane od ovlašćene organizacije Švajcarske", navodi se na Fejsbuk strani.

Oni objašnjavaju da je uloga predstavništva bila u obezbjeđivanju seta za uzorak, nadoknade bolnicama za usluge uzimanja uzorka, obezbjeđivanje izvozne dozvole u Ministarstvu zdravlja i na kraju omogućavanje transporta do laboratorije Banke Krio sejva u najbržem roku.

Ugovor

"Obaveze klijenta i Banke Krio sejva Švajcarska definisani su ugovorom koje su potpisale obje strane, bez pravnog ili bilo kog drugog učešća kancelarije iz Podgorice", pojašnjavaju iz ove kompanije.

Oni dodaju da je Krio sejv globalni lider i najveća porodična banka matičnih ćelija u Evropi, dio Esperite grupe, osnovana 2000. godine u Belgiji i da od tada uspješno posluje u više od 30 zemalja- sa više od 330.000 sačuvanih uzoraka matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce, iz više od 70 zemalja širom svijeta.

Pobjeda je ranije pisala da je preko ovog preduzeća sačuvano više od 2.000 uzoraka matičnih ćelija u Crnoj Gori. Roditelji su imali mogućnost da uzmu jedan od dva paketa koji su se kretali od 1.880 do 2.300 eura, a imali su mogućnost plaćanja u ratama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније