Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

21. 01. 2018. 12:38 >> 15:47
2

"SUAN PAN"

Mentalna aritmetika ističe potencijal djece

U Jutarnjem programu TVCG predstavljena je mentalna aritmetika SuanPan. Riječ je o obrazovno-razvojnom programu za isticanje potencijala djece uzrasta od pet do 14 godina.

 

Naime, dječja pažnja i koncentracija ojačaju u toj meri da djeca stiču sposobnost demonstracije odvojene pažnje.

To je sposobnost osobe da radi više radnji u isto vrijeme, sa istim fokusom i stepenom pažnje.

Profesorica mentalne aritmetike SuanPan mr Borislavka Golović Kažić, kazala je da su iskustva sjajna, a da je do sada program prošlo preko 1.500 učenika.

"To je značajan uzorak, gdje smo vidjeli koja su to poboljšanja kod djece", kazala je ona, navodeći da djeca koja nijesu znala da drže olovku u roku od dva mjeseca sabiraju niz dvocifrenih brojeva uz igru.

Cilj programa, kako je rekla, nije učenje sabiranja i oduzimanja, nego se matematika koristi kao metod za vježbu.

U naredne dva videa pogledajte kako Milica i Milena istovremeno recituju, odnosno čitaju, i sabiraju i oduzimaju brojke, koje im diktira profesorica Golović Kažić. 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније