Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

24. 01. 2018. 08:14 >> 07:54
3

KARDIOLOG BULATOVIĆ

Crnogorci nijesu lijeni, ali ni aktivni

Direktor Klinike za bolesti srca, Nebojša Bulatović, kazao je da Crnogorci, kad je u pitanju fizička aktivnost, nijesu lijeni, ali ni pretjerano aktivni.

 

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG, on je rekao da je Evropa, kad je riječ o kardiovaskularnim oboljenjima, Crnu Goru prepoznala kao region visokog rizika. 

Loše navike su, pojasnio je, glavni uzrok tome.

"Pušenje, mislim da je sad i u porastu, način ishrane - mi volimo tradicionalnu ishranu, zovemo je zdravom, slažem se, ali je naša fizička aktivnost jako slaba. Nijesu baš Crnogorci lijeni, ali ni dovoljno aktivni da bi organizam držali zdravim", rekao je Bulatović, ukazujući i na važnost preventivnih pregleda.

On je govoreći o uslovima na Klinici za bolesti srca, rekao da su stvoreni uslovi "da možemo dobro da funkcionišemo".

"Kapacitet je 400 operacija godišnje, što ostvarujemo. Ono koliko možemo da ispratimo kapacitetno, to ostvarujemo", rekao je Bulatović.

Saopštio je i da je zadovoljan budućim kadrom.

"Ne da sam zadovoljan, nego je klinika imala sreću da je dobila kvalitetne ljude na specijalizaciji. Mislim da će većina njih ostati u Crnoj Gori", rekao je Bulatović.

On je pozdravio sistem elektronskog zakazivanja pregleda, ukazujući da bi pacijenti trebalo da budu vie odgovorni, jer se preskaču terminu.

"Imamo taj prazan hod, koji nikom ne služi - ni ljekarima ni pacijentima", upozorio je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније