Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 02. 2018. 17:00 >> 09:14
5

U VEZI ĐUROVIĆA

Skupština: Osnovni sud nenadležan

Odluka Skupštine Crne Gore o razrješenju člana Savjeta RTCG Gorana Đurovića je zakonita, donijeta u plenumu glasanjem i objavljena u Službenom listu. To je saopštilo Odjeljenje za odnose sa javnošću i protokol Skupštine.

"Ova odluka, kao i ostale odluke Skupštine o imenovanju i razrješenju, ne mogu biti predmet preispitivanja pred redovnim sudom. Kada bi se prihvatilo ovo tumačenje Osnovnog suda u Podgorici, tada bi sve odluke o izboru i razrješenju javnih funkcionera donijete na plenumu, glasanjem poslanika u Skupštini, mogle biti poništene. Nenadležni sud je ovim pokušao da obesmisli Ustavom Crne Gore utvrđenu podjelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, i na ovaj način pokuša urušavanje pravnog sistema države", navedeno je u saopštenju.

Stoga je danas, kako je saopšteno, u zakonom predviđenom roku, Zaštitnik imovinsko-pravnih interesa, kao zakonski zastupnik države i Skupštine u tom postupku izjavio prigovor na rješenje Osnovnog suda u Podgorici, vijeću tog suda.

Osnovni sud u Podgorici, postupajući po tužbi Đurovića, donio je rješenje o privremenoj mjeri, kojom nalaže Skupštini da ga vrati na mjesto člana Savjeta RTCG, u roku od osam dana.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније