Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

TVCG [ Objavio: O.Z. ]

05. 03. 2018. 13:26 >> 13:23
12

PROTEST 8. MARTA

"Pokažimo da smo majke koje su se borile"

Novi protest bivših korisnica naknada za majke sa troje ili više djece najavljen je za četvrtak, 8. mart.

Kako su saopštile na konferenciji za novinare, obilježiće taj datum boreći se za svoja prava.

Predstavnica Koordinacionog odbora bivših korisnica naknada, Željka Savković, pozvala je građane da im se pridruže na protestu.

"Da pokažemo našoj djeci da imaju majke koje nijesu htjele da zastanu, da sjede, koje su izašle da odbrane njih i porodice, jer su ovi silni pokušali da urušeno ono što smo jedva čekale kada smo uzele papir sa rješenjem da doživotno stečeno pravo imamo do kraja života", kazala je Savković.

Bivše korisnice naknada po osnovu materinstva i prošle godine su protestovale 8. marta zbog ukidanja naknada.

One su tokom prošle godine organizovale 20 protesta, ali nijednim se nijesu izborile za ono što su tražile. U martu su imale najradikalnije proteste kada su 26 dana bile danonoćno na ulici, od čega su 11 dana štrajkovale glađu.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније