Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

14. 03. 2018. 14:46 >> 14:44

VRHOVNI SUD

Imenovana Komisija za izbor članova Sudskog savjeta

Branka Lakočević, predsjendica Upravnog suda Crne Gore (predsjednica), Mušika Dujović, predsjednik Apelacionog suda Crne Gore (član) i Hilmija Sujković, predsjednik Osnovnog suda u Plavu (član), čine komisiju za izbor članova Sudskog savjeta.

Tako je odlučeno na proširenoj sjednici Vrhovnog suda Crne Gore na kojoj je razmatran predlog sjednica sudija svih sudova. 

"Komisija za izbor sprovodi postupak pripreme lista kandidata za izbor članova Sudskog savjeta iz reda sudija i postupak izbora članova Sudskog savjeta iz reda sudija na Konferenciji sudija", saopšteno je iz Vrhovnog suda Crne Gore.

Oni napominju da se Komisija za izbor bira najkasnije tri mjeseca prije isteka mandata Sudskog savjeta, na vrijeme od četiri godine a, kako su kazali, njeni članovi ne mogu biti kandidati za članove Sudskog savjeta.

"Proširenu sjednicu Vrhovnog suda čini Opšta sjednica Vrhovnog suda i predsjednici Apelacionog suda, Upravnog suda, Privrednog suda i viših sudova", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније