Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Mina

31. 03. 2018. 18:19 >> 18:29

ČESTITKE PARTIJA

Uskrs da inspiriše i podstakne prave vrijednosti

Lideri parlamentarnih partija čestitali vjernicima rimokatoličke vjeroispovjesti Uskrs.

Lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović Uskrs je čestitao nadbiskupu barskom Roku Đeljošaju i biskupu kotorskom Iliji Janjiću, kao i svim vjernicima rimokatoličke vjeroispovijesti.

"Neka nas i ove godine Uskrs, kao najsnažnije nadahnuće hrišćanske vjere inspiriše i podstakne da pokažemo svoju iskrenu opredijeljenost ka temeljnim civilizacijskim vrijednostima, jer samo tako možemo graditi budućnost Crne Gore, kao države po mjeri svih njenih građana, duboko utemeljenoj na principima multietničnosti, multikulturalnosti i vjerske tolerancije“, kazao je Đukanović u čestitki.

Đukanović je poželio vjernicima da praznik provedu u miru i toplini svoga doma radujući se sa najbližima.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Uskrs svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti.

"Praznovanje ovog velikog hrišćanskog praznika po različitim kalendarima nikada ne smije biti razlog za insistiranje na razlikama među vjernicima, po svemu, bratskog naroda u Crnoj Gori. Vjerski praznici svih religija su datumi koji uvijek treba da potvrđuju i da nas podsjećaju na važnost multivjerskog sklada u Crnoj Gori koji je od davnina postojao, uprkos nastojanjima vladajuće kvazielite da to civilizacijsko dostignuće predstavi rezultatom nekog svog političkog djelovanja. U čvrstom uvjerenju da ćemo najbolju tradiciju uvažavanja i upoznavanja kultura naših dragih komšija, prijatelja i braće nastaviti da njegujemo i u danima koji dolaze, još jednom, želim Vam da u sreći, radosti i miru provedete predstojeće uskršnje praznike", naveo je Bečić.

Predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić čestitao je Uskrs vjernicima i biskupu Kotorske biskupije monsinjoru Iliji Janjiću i barskom nadbiskupu Roku Đonlešaju.

„Ovi dani treba da budu prilika da osnažite univerzalne vrijednosti oličene u osjećanjima mira, tolerancije i pravde", naveo je Krivokapić u čestitki.

On je rekao da se samo na taj način jedno društvo može poprimiti one iskonske vrijednosti satkane u svakom čovjeku – razumjevanje, osjećaj pravde i brige za naredne generacije.

"U temeljima građanske Crne Gore satkane su univerzalne vrijednosti čovječanstva, a ovakvi praznici su prilika da te temelje učvrstimo kako bi naredne generacije čvrsto hodale po stubovima pravde i solidarnosti naše države.Želim Vam da ove blagdane provedete ispunjeni mirom, okruženi bliskim i dragim ljudima“, poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније