Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

01. 04. 2018. 09:45 >> 14:15

ČESTITKE POLITIČARA

Uskrs provedite u miru i poštovanju

Lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, čestitao je danas uskršnje praznike svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti.

"Najveći hrišćanski praznik provedite sa svojim najbližima u miru i zdravlju. Neka blagdani doprinesu većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima našeg društva. Neka Uskrs donese duhovni mir i blagostanje i podsjeti na trajne i neprolazne vrline čovječanstva", kazao je Abazović.

Uskrs je, kaže Abazović, prilika i da oživimo simboliku pobjede dobra nad zlom i vratimo vjeru da su prave vrijednosti neprolazne i da se za njih vrijedi boriti.

"Baš kao i za drugačiju Crnu Goru i njenu bolju i svjetliju budućnost", zaključio je Abazović.

Joković: Podstaknimo poštovanje i razumijevanje

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, uputio je u ime Socijalističke narodne partije, kao i u svoje lično ime, povodom Uskrsa i uskršnjih praznika, čestitke monsinjoru, kotorskom biskupu Iliji Janjiću, i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

"Proslava Uskrsa je prilika da podstaknemo poštovanje i razumijevanje među ljudima i uspostavimo dublje i veće zajedništvo. Neka nam ovaj Uskrs učvrsti vjeru u to, da svi skupa možemo da učinimo mnogo više za svoje potomsvo i državu u kojoj živimo. Da samo zajedno, radom i vjerom u uspjeh, možemo da postignemo dobro za našu Crnu Goru i sve njene građane, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili partijsku različitost. Iskreno želim da predstojeće praznične dane provedemo slaveći život, zdravlje, mir i blagostanje“, stoji u čestitki predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića.

Vuksanović: Ponosni na sve naše različitosti

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović uputila je čestitku biskupu kotorske biskupije Iliji Janjiću i barskom nadbiskupu Roku Đonlešaju povodom Katoličkog Uskrsa koji slave vjernici koji se pridržavaju  Gregorijanskog kalendara.

“Želim vam da Uskrs provedete u miru porodičnog doma, sa vašim najbližima i prijateljima. U Crnoj Gori imamo tu sreću da i ovaj i druge vjerske praznike doživljavamo kao priliku da iznova podijelimo radost sa komšijama koji pripadaju drugim konfesijama. Zbog toga smo ponosni na sve naše različitosti, koje obogaćuju našu državu. Svima koji slave želim srećne uskršnje praznike”, zaključila je Vuksanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније