Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

08. 05. 2018. 18:14 >> 18:06
1

USVOJEN PREDLOG SPUCG

Nepoloženi ispit iz završne godine u septembru

Prijedlog Studentskog parlamenta Univeziteta Crne Gore (SPUCG), kojim se studentima završne godine osnovnih studija daje mogućnost da u okviru septembarskog ispitnog roka, a uoči početka nove studijske godine, polažu i dodatno - neprijavljen i nepoložen jedan ispit iz završne godine studija, bez obzira na broj ECTS kredita, usvojen je na današnjoj sjednici Senata Univerziteta Crne Gore.

"Studentski parlament UCG je predložio, a Senat kao najviše akademsko tijelo Univerziteta Crne Gore prihvatio, da se u okviru septembarskog ispitnog roka koji je prepoznat Zakonom o visokom obrazovanju i Statutom Univerziteta Crne Gore, a uoči početka nove studijske godine, za studente završne godine osnovnih studija, organizuje i dodatni termin za polaganje jedinog preostalog ispita na osnovnim studijama, čime bi stekli Bečelor diplomu i pravo upisa na specijalistički nivo studija, bez prolongiranja od godinu kako je to sada slučaj", navode u saopštenju.

Odlukom Senata definisano je da će organizaciona jedinica organizovati dopunsku-dodatnu nastavu, u periodu do početka studijske 2018/19. godine, odnosno u periodu od 10. do 16. septembra kako je utvrđeno izmjenama Akademskog kalendara za studijsku 2017/18.godinu.

"Septembarski ispitni rok za polaganje jedinog preostalog ispita sa završne godine osnovnih studija, organizovaće se u terminu od 17. do 23. septembra", istakli su u saopštenju.

Iz Studentskog parlamenta UCG podsjećaju da su u proteklom periodu dobili veliki broj molbi studentskih vijeća na svim jedinicama UCG, kao i značajan broj individualnih zahtjeva studenata da im se omogući da prije početka nove studijske godine, a nakon završetka septembarskog ispitnog roka, omogući da polažu još jedan ispit ukoliko je to posljednja preostala obaveza koju imaju na osnovnim studijama.

"Zbog ograničenja prijave i to sa najviše 60 ECTS tokom jedne studijske godine, studenti često dolaze u situaciju da su zbog jednog ispita spriječeni da završe studije u roku, te dolazi do produžetka studiranja zbog nepoloženog jednog ispita. To takođe, dodatno podstiče finansijsko opterećenje skromnih studentskih budžeta", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније