Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

16. 05. 2018. 10:41 >> 10:32

PLAV

Vojno Selo će dobiti novu školu

Tender za izbor izvođača radova na totalnoj rekonstrukciji objekta "Vojno Selo" u Plavu, koji je područna jedinica osnovne škole "Hajro Šahmanović", objavljen je juče. "Procijenjena vrijednost radova je 150 hiljada eura i radiće se totalna rekonstrukcija", saopštio je ministar prosvjete, Damir Šehović.

Prema riječima Šehovića, objekat nije u funkciji, te se na taj način stvaraju uslovi da djeca tog kraja ponovo pohađaju školu u naselju i širi se mreža školskih ustanova.

"'Vojno Selo' je neposredno prije zatvaranja imalo 23 učenika, a nakon rekonstrukcije očekuje se veći broj djece", naglasio je ministar.

Kako je saoppteno iz Ministarstva prosvjete, rok završetka je oko tri ipo mjeseca od dana početka radova. U tom smislu, očekuje se da škola bude spremna za septembar, ukoliko tenderske procedure budu tekle planiranom dinamikom.

"Obećali smo da ćemo raditi ulagati u škole u ovom dijelu Crne Gore. Ništa što smo do sad rekli nije bilo deklarativno, pa ni ovo obećanje. Vjerujemo da će ovakvi i slični projekti doprinijeti oživljavanju Sjevera. Sva naša djeca moraju imati iste uslove za rast i razvoj. To je imperativ i zato ćemo u krajnjem i sredstva iz Fonda za kvalitet i talente usmjeravati velikim dijelom upravo u škole na Sjeveru", zaključio je Šehović.

Iz ministarstva očekuju da se narednih dana stvore preduslovi za objavljivanje tendera i za još dvije veće investicije: sportski poligon u školi "Hajro Šahmanović" u Plavu vrijedan nešto manje od 250 hiljada eura i sportski poligon u školi "Džafer Nikočević" u Gusinju vrijedan preko 250 hiljada eura. Poligon u Gusinju, kako su kazali, radi se sa Fondacijom Gusinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније