Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

21. 05. 2018. 13:55   >>  13:47 1

PODACI MONSTATA

Raste broj maloljetnih delinkvenata

U Crnoj Gori prošle godine prijavljena su 243 maloljetna učinioca krivičnih djela, što je 3,4 odsto više u odnosu na 2016. godinu, pokazuju podaci Monstata.


Optuženih maloljetnih učinilaca krivičnih djela bilo je 133, dok je pravosnažno osuđeno njih 128.

"Maloljetnici su počinili najviše krivičnih djela protiv imovine", navodi se u saopštenju.

Prema podacima, 14,8 odsto od ukupno prijavljenih maloljetnika počinilo je krivična djela protiv života i tijela. Iz Monstata je saopšteno da je prošle godine prijavljeno 6.329 punoljetnih učinilaca krivičnih djela. 

Od toga, kako navode statističari, 4.539 su poznati, a 1.790 nepoznati učinioci krivičnih djela.

"Optuženih punoljetnih učinilaca krivičnih djela bilo je 2.395, dok je pravosnažno osuđeno 2.251“, dodaje se u saopštenju. I punoljetne osobe najviše su učinile krivičnih djela protiv imovine.

Iz Monstata su kazali da je 11,5 odsto punoljetnih učinioca, od ukupno prijavljenih, osuđeno za krivična djela protiv života i tijela.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније