Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

01. 06. 2018. 16:53 >> 16:46

SA VISOKIM OBRAZOVANJEM

Nezaposleni da se prijave na Program ZZZ

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) pozvao je danas nezaposlene koji imaju do 30 godina da se prijave na Program osposobljavanja i zapošljavanja mladih sa stečenim visokim obrazovanjem na poslovima sprječavanja neformalnog poslovanja Stop sivoj ekonomiji.

Prijavu na poziv mogu podnijeti nezaposleni koji imaju visoko obrazovanje, u obimu od najmanje 180 kredita, radno iskustvo u najkraćem trajanju od devet mjeseci i do 30 godina.

“Program će se sprovoditi za 180 nezaposlenih u trajanju od šest mjeseci. Tokom trajanja programa učesnici će se uz rad osposobiti za pružanje tehničke podrške i pomoći službenicima Poreske uprave, njih 80, Uprave za inspekcijske poslove, njih 60 i Uprave policije 40 osoba”, navodi se u pozivu.

Učesnici će se osposobiti za registraciju poreskih i obveznika doprinosa i osiguranja, kontrolu ispravnosti registracionih prijava i rješenja o registraciji, prijem i obradu poreskih prijava, obradu i sređivanje poreskih evidencija, primjenu pozitivnih poreskih i propisa iz oblasti turizma i ugostiteljstva, kao i zaštite životne sredine i hemikalija.

Učesnici Programa će raditi i na realizovanju upravnih i drugih mjera i radnji radi otklanjanja utvrđenih nepravilnosti, radu u call centrima, praćenju i kontroli internet sajtova i društvenih mreža u dijelu nelegalnog pružanja usluga i trgovine putem interneta, realizaciji projekta Budi odgovoran, kontroli prelaska državne granice, kretanja i boravka stranaca, prijavljivanju i odjavljivanju boravišta stranaca, davanju saglasnosti za odobrenje privremenog boravka, izdavanju viza strancima i vođenju evidencija u vezi stranih državljana.

Učesnici će se zaposliti, u programu, na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci, uz mjesečnu zaradu u neto iznosu od 300 EUR.

Poziv nezaposlenima otvoren je osam dana od objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i na sajtu ZZZ.

Prijava na poziv podnosi se birou rada, na obrascu koji se može preuzeti u birou rada ili sa sajta ZZZ-a. Podnosilac, uz prijavu na poziv podnosi CV na obrascu koji se može preuzeti sa sajta Uprave za kadrove i dokaz o stečenom radnom iskustvu.

“Pripremu kandidata za učešće u programu obaviće ZZZ, a izbor učesnika programa Poreska uprava, Uprava za inspekcijske poslove i Uprava policije, u roku od deset dana od isteka roka za prijem prijava”, navodi se u pozivu.

Podnosioci prijava će, u roku od pet dana od donošenja odluke o izboru učesnika programa, biti obaviješteni o ishodu prijava.

ZZZ je objavio i poziv agencijama za privremeno ustupanje zaposlenih koja će sa Zavodom da zaključi sporazum o ustupanju 180 zaposlenih u Programu Stop sivoj ekonomiji.

“Prijavu na poziv mogu podnijeti registrovane agencije za privremeno ustupanje zaposlenih sa dozvolom za rad koju je izdalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja”, navodi se u pozivu.

Prijava treba da sadrži podatke o podnosiocu, iznos agencijske provizije sa porezom na dodatu vrijednost (PDV) i uvjerenje nadležnog organa o realizovanoj obavezi plaćanja dospjelih poreza i doprinosa za socijalno osiguranje podnosioca prijave.

“Prijave koje podnesu agencije za privremeno ustupanje zaposlenih koje ne posjeduju dozvolu za rad, odnosno kojima je dozvola za rad oduzeta, neće se razmatrati”, dodaje se u pozivu.

Ukoliko dva ili više podnosioca prijave ponude isti iznos provizije, Zavod će žrijebanjem obaviti izbor najniže ponude.

Poziv je otvoren sedam dana od objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i na sajtu Zavoda. Prijava na poziv podnosi se Zavodu od sedam do 15 sati, na adresu Bulevar revolucije br. 5.

“Odluka o izboru donosi se u roku od pet dana od isteka roka za podnošenje prijava. Podnosilac prijave se obavještava o ishodu prijave, u roku od pet dana od donošenja odluke o izboru”, zaljučuje se u pozivu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније