Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

01. 09. 2018. 10:50 >> 10:39
2

RAIČEVIĆ PORUČIO

Bar više neće tolerisati nečistoću

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, smatra opravdanim nezadovoljstvo građana i turista stepenom čistoće u gradu pod Rumijom, navodeći da se tako nešto više neće tolerisati.

 

Raičević je to kazao tokom radne posjete preduzeću Komunalne djelatnosti Bar.

On je rekao da je nezadovoljan postojećom situacijom neadekvatnog odlaganja i deponovanja građevinskog i kabastog otpada, te je pod hitno naložio svim subjektima da preuzmu konkretne aktivnosti.

Sekretarijat za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine Opštine Bar, dobilo je zaduženje da u saradnji sa komunalnom policijom u roku od 24 sata izvrši terenski obilazak svih lokacija u gradskom jezgru i prigradskom području na kojima se vrši odlaganje i deponovanje komunalnog otpada i drugog i prirodnog i vještačkog otpada sa javnih površina i zapisnički konstatuje stanje na terenu.

Komunalna policija je u obavezi da po dobijenom zapisniku o stanju sa terena po hitnom postupku donese rješenja o izvršenju, kojima će obavezati "Komunalne djelatnosti Bar" da najkasnije u roku od tri dana od dana prijema rješenja izvrše zbrinjavanje komunalnog otpada i drugog prirodnog i vještačkog otpada.

Raičević se uvjerio i kakvom mehanizacijom raspolaže preduzeće Komunalne djelatnosti Bar i dobio uvjerenje da je ista dovoljna da se posao čišćenja obavi kako je dogovoreno.

Na sastanku je dogovoreno i da sekretar Sekretarijata za komunalno- stambene poslove i zaštitu životne sredine Opštine Bar redovno obavještava Predsjednika opštine o preduzetim i realizovanim aktivnostima.

Raičević je naglasio da ove aktivnosti treba da budu stalne i da će se buduća saradnja Opštine i pomenutih subjekata ogledati u planiranju i realizaciji većeg broja zajedničkih mjera i aktivnosti usmjerenih na rješavanju komunalne problematike grada, što za cilj ima stvaranje nove, čiste i ekološke destinacije.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније