Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

06. 09. 2018. 12:28 >> 12:27

DONACIJA PRIVREDNIKA

Patronažno vozilo za Straševinu i Kličevo

Dom zdravlja u Nikšiću dobio je patronažno vozilo, vrijedno oko 6,5 hiljada eura, koje su za potrebe ambulanti u Straševini i Kličevu, obezbijedili privrednici iz tih mjesnih zajednica.

Direktor Doma zdravlja, Veselin Bulatović, podsjetio je da su u okviru te zdravstvene ustanove otvorene ambulante u u svim većim prigradskim mjesnim zajednicama: Župi, Vidrovanu, Dragovoj Luci, Kličevu i Straševini, koje su adaptirane i nabavljen je dio opreme uz pomoć donatora.

"Riječ je o velikim mjesnim zajednicama i po broju stanovnika, i po prostranstvu, zbog čega su patronažna služba i vozilo neophodni. Prvu patronažu obezbijedili smo u Župi, a siguran sam da ćemo i u Straševini i Kličevu sada podići kvalitet i dostupnost primarne zdravstvene zaštite”, ocijenio je Bulatović na konferenciji za novinare u Nikšiću.

Prema njegovim riječima, privrednici mjesnih zajednica Vidrovan i Dragova Luka obećali su da će obezbijediti patronažno vozilo kako bi taj projekat u potpunosti bio zaokružen.

Jedan od mještana Straševine, Vojislav Kalezić, koji se, kako je naveo Bulatović, "posebno angažovao oko nabavke vozila", rekao je da su donatori iz tog kraja odmah uplatili novac.

"Inicijativa je potekla od doktora Bulatovića, koji je, što nam je posebno važno, zaposlio dva medicinska tehničara iz naše mjesne zajednice. Ambulanta je ranije otvorena u objektu u kome je smješten i dječiji vrtić, čime je sve objedinjeno", rekao je Kalezić.

U Straševini i Kličevu živi oko 20 hiljada stanovnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније