Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 09. 2018. 17:26 >> 17:12
1

VAŽAN PROJEKAT

Podgorica će biti regionalni istraživački centar

Uprava Glavnog grada počastvovana je što je baš Podgorica izabrana da bude regionalni dijagnostički i istraživački centar . Gradonačelnik Ivan Vuković saopštio je da će nastojati da budu što bolji partner u svakoj od faza realizacije tog važnog projekta.

Vuković je na sastanku sa švajcarskom delegacijom predstavnika Swiss Continence Fondacije, predvođene profesorom Tomasom Keslerom, predsjedavajućim Fondacije i šefom katedre za neuro-urologiju na Univeritetu u Cirihu i Univerziteteskoj bolnici Balgrist rekao da im je čast što je Podgorica odabrana.

Sastanku su prisustvovali i ministarka nauke Sanja Damjanović, kao i direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite u Crnoj Gori, profesor Kesler je nedavno pokrenuo incijativu povodom izrade zajedničkog projekta između Crne Gore i Švajcarske pod okriljem Swiss Continence Fondacije.

„Projekat bi podrazumijevao formiranje dijagnostičkog centra u Crnoj Gori, koji bi uključivao i projekte edukacije namijenjene zdravstvenim radnicima na osnovu najsavremenijih naučnih i obrazovnih dostignuća“, istakao je profesor Kesler.

Budući da se radi o veoma zahtjevom projektu on će biti realizovan fazno, a za dalji nastavak njegovog planiranja neophodno je naći adekvatnu lokaciju za infrastrukturni dio projekta, odnosno izgradnju neophodnog objekta.

Glavni grad je predočio koje su to raspoložive lokacije koje bi odgovarale toj namjeni.

 

Takođe, ponuđene su, u skladu sa nadležnostima Glavnog grada, sve olakšice koje se odnose na dobijanje neophodne dokumnetacije za gradnju na navedenim lokacijama, uz napomenu da, kao partner u projektu, Glavni grad zauzvrat ne očekuje nikakvu finansijsku kompenzaciju.

Konstatujući da će jedan takav centar za čiji razvoj već postoji jasna vizija biti od koristi ne samo za stanovnike Podgorice i Crne Gore, već i za cijeli region, sagovornici su se saglasili da je neophodno što prije donijeti odluku o lokaciji i početi realizaciju projekta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније