Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 09. 2018. 18:58   >>  18:38

IZ BUDŽETSKE REZERVE

Za stanove zaposlenih u sektoru bezbjednosti 400.000

Vlada se saglasila da na ime podrške u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, za 2018. godinu obezbijedi 400.000 eura iz tekuće budžetske rezerve.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o obezbjeđivanju novčanih sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, Agenciji za nacionalnu bezbjednost i Policijskoj akademiji.

"Data je saglasnost na Predlog sporazuma o obezbjeđivanju novčanih sredstava za podršku u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, a Ministarstvo finansija je zaduženo da, na ime podrške u rješavanju stambenih potreba zaposlenih u sektoru bezbjednosti, za 2018. godinu obezbijedi sredstva u iznosu od 400.000 eura iz tekuće budžetske rezerve", saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Iz Vlade podsjećaju da se trenutno gradi 549 stambenih jedinica za potrebe zaposlenih u tim organima i to u Podgorici objekat sa 289 stanova, u Budvi 102 stambene jednice, Nikšiću 140 stanova, na Žabljaku 19 stanova itd. U narednom periodu planirana je izgradnja 50 stanova u Pljevljima, 20 na Cetinju, 24 stambene jedinice u Danilovgradu, 26 stanova u Ulcinju i 180 u Baru, što znači da će u roku od dvije godine biti izgrađeno ukupno 849 stanova za potrebe zaposlenih u tim službama.

Vlada je utvrdila predlog raspodjele dobiti "Aerodroma Crne Gore AD" iz 2017. godine i predlog korekcije raspodjele dobiti te kompanije iz 2014. godine.

"Takođe, Vlada je dala saglasnost i na Odluku Odbora direktora 'Aerodroma Crne Gore AD' kojom se inicira pokretanje postupka iznajmljivanja prostora za obavljanje slobodne carinske prodaje na aerodromima Podgorica i Tivat 01-5274 od 19. 09. 2018. godine", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније