Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nemanja Živaljević, TVCG

13. 10. 2018. 19:47 >> 21:34
3

PODRŠKA ŽENAMA

Evo kako muškarci trče u štiklama

Podgorica je večeras bila domaćin nesvakidašnje trke. Na Trgu nezavisnosti takmičili su se muškarci i to u štiklama. Tom manifestacijom, kako su saopštili organizatori, žele da podrže žene u borbi protiv karcinoma dojke, od kojeg godišnje oboli oko 350 žena.

U štiklama su trčali i ragbi reprezentativci Crne Gore.

"Vjerujte mi, lakše je trčati 80 minuta u kopačkama nego 20 metara u štiklama", kaže reprezentativac Crne Gore u ragbiju Nikola Nikolić

"Nešto sam se ovdje pripremao, pitao žene kako da trčim i to je to. Rekle su mi - na prste, pa kako bude bude", priča njegov saigrač iz reprezentacije Zoran Delibašić.

Zoran je i pobjednik trke “U njenim cipelama”. Pored njega i kolega iz ragbi reprezentacije, trčali su i studenti medicine. Cilj je bio da podrže zene u borbi

"Htjeli smo da pokažemo solidarnost našim damama koje je ova opaka bolest zarobila i da im pružimo podršku ka izlečenju", poručio je Nikola.

"Treba da učestvuju drugi muškarci i da podrže svoje sestre, majke, žene, sve žene ovoga svijeta", istakao je Zoran.

Godišnje u Crnoj Gori od raka dojke oboli oko 350 žena, od kojih svaka treća izgubi bitku sa tom opakom bolešću. Zato je bitno da i muškarci „Pokažu da im je stalo“.

"Podsjeti je na samopregled, zakaži joj pregled, odvedi je ne pregled, podrži je u borbi, jer sam siguran i vama je stalo", poručio je Filip Popović, izvršni direktor kompanije "Avon Cosmetics Montenegro.

"Želimo da skrenemo pažnju muškarcima da su oni naša velika podrška, da su oni naša snaga i da su oni ti koji nas mogu prvi i najprije opomenuti i podsjetiti na brigu o sebi", rekla je Dijana Laković iz NVO "Zdrava Dona Montenegrina".

Iskustvo u borbi sa kancerom sa okupljenima je podijelila Marina Miketić. Osim jake psihe, za izlječenje je, kaže, neophodno rano dijagnostikovanje bolesti.

"Bolje čuti danas nego za mjesec ili za godinu, jer šansa za izlečenjem, posebno kad je ovaj karcinom u pitanju, su zaista velike", poručila je ona.

Manifestaciju posvećenu borbi protiv raka dojke organizovali su NVO "Zdrava Dona Montenegrina" i kompanija "Avon Cosmetics Montenegro".

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније