Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

06. 11. 2018. 20:35 >> 20:13

U TIVTU

Počeli "Novembarski dani"

Dječjim karavanom kroz kulturnu baštinu počela je manifestacija "Novembarski dani" kojom se obilježava Dan opštine Tivat, 21. novembar, a koja će trajati do kraja mjeseca.

U karavanu su učestvovali najbolji učesnici literarnog i likovnog konkursa učenici SMŠ "Mladost", sa mentorkama profesoricama Milicom Krivokapić i Andrijanom Bulatović, kao i predstavnici Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti i učenici Muzičke škole Tivat.

Učesnici karavana posjetili su ambijentalnu cjelinu Gornja Lastva, Crkvu Svetog Vida i kućnu etno zbirku u konobi kod Anđelka.

21. novembar, dan kada je prije 74 godine grad oslobođen, biće obilježen i Trkom mira, krosom učenika, polaganjem vijenaca na Spomenik palim borcima, ceremonijom predaje zastave odredu Bokeljske mornarice, svečanim defileom gradom, kolom Bokeljske mornarice i svečanom sjednicom SO Tivat.

"Ove godine smo se potrudili da priredimo sadržajan i kvalitetan program sa velikim brojem učesnika, i događaje za sve generacije. Ovaj program je svake godine izazov za nas" ocijenio je predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac na konferenciji za novinare, dodajući da je pripremljeno 47 programa.

Tradicionalno će biti nagrađeni uspješni sportisti i studenti, dodijeljena godišnja priznanja, a u organizaciji Sekretarijata za mlade ove godine će prvi put zasjedati i Dječiji parlament.

Kako su napomenuli iz Opštine, u organizaciji Centra za kulturu biće priređen Omaž Mileni Dravić, odnosno projekcija predstave "Bokeški D-mol", predstava "Boje šteka", te stand-up šou Nikole Đurička.

Centar će prirediti i lutkarsku predstavu "Puna vreća želja" i izložbu likovnih radova "Gradu radosti" Dječijeg saveza.

Ova ustanova organizovaće i koncerte hora KIC "Budo Tomović", Crnogorskog simfonijskog orkestra i klape "Jadran", povodom 45 godina njenog postojanja, a biće održan i koncert "Kad prošetam Crnom Gorom" KUD Boka.

Prema riječima Dragana Lakovića, organizatora programa u CZK, kroz pružanje tehničkih, kadrovskih i prostornih kapaciteta ova ustanova će biti uključena u sve segmente manifestacije.

Sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, posebno se zahvalila posadi i upravi školskog broda "Jadran", jer će organizovati Dan otvorenih vrata i omogućiti učenicima tivatskih škola da se upoznaju sa istorijom ovog atraktivnog jedrenjaka.

"Organizovaćemo i dvočasovni program "Gradu za rođendan", tokom kojeg ćemo posjetiocima podijeliti promotivni materijal Opštine Tivat i organizovati zanimljiv događaj sa ugostiteljima sa trga Magnolija", dodala je Nikčević.

Prema riječima sekretarke za mlade, sport i socijalna pitanja Darke Ognjanović, ovaj resor u saradnji sa brojnim organizacijama i Omladinskim klubom priređuje osam programa koji će početi od 15. novembra.

"Najviše je manifestacija na otvorenom, a članovi Omladinskog kluba učestvuju u svim programima "Novembarskih dana". Među novinama je i ta da će posada školskog broda "Jadran" učestvovati u Omladinskim igrama bez granica", saopštila je Ognjanović.

JU Muzej i galerija, prirediće izložbu skulptura Luke Tomanovića, izložbu "Crnogorsko NE fašizmu" u organizaciji Udruženja boraca NOR-a, i promociju knjige "Kult Sovjetskog saveza i Staljina u Crnoj Gori 1945 – 1948".

Posjetioci će, prema riječima Silvane Čupić iz TO Tivat, moći da pogledaju i sajam suvenira i rukotvorina koji priređuje ta organizacija sa NVO "Harlekin", i da uživaju u gastro danu "Đir od bumbara".

Biće upriličena izložba starih razglednica i suvenira "Iz prošlosti Tivta", te izložba fotografija Mihaila Đuričića i modna revija Radojke Tepavac koji će biti organizovani u renoviranom ambijentu DTV "Partizan". U istom objektu biće priređena i izložba "Tivat u velikom ratu".

Tokom novembra će biti organizovan i šah i turniri u boćanju i stonom tenisu, te turnir u basketu zaposlenih u javnim institucijama.

U planu je, kako kažu iz Opštine, i predstava "Uobraženi bolesnik" dramske sekcije SMŠ "Mladost", potom jedriličarska regata, projekcija filma dramske sekcije učenika OŠ "Drago Milović", te koncerti Muzičke škole Tivat, benda Omladinskog kluba i grupe "Toć".

Preduzetnička kancelarija biće otvorena u OŠ "Drago Milović", a učenici te škole će posjetiti i Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis u Nikšiću i etno domaćinstvo "Đedovina" na Grahovu.

U domu kulture u Radovićima biće održan koncert "Radovići svome domu", koji su pripremili učenici OŠ "Branko Brinić" i Kulturno-umjetnički centar "Kadena".

Vizuleni identitet Novembarskih dana, kako je saopštila Bojana Ćosović, uradio je "Brand New Tivat".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније