Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 11. 2018. 18:47 >> 18:24

ČESTITKA ABAZOVIĆA

Neka vječno gori luča koja je proslavila Cetinje

Neka luča koja je proslavila Crnu Goru a i samo Cetinje u cijelom svijetu nikad ne dogori već vječno plamti poželio je povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, lokalnoj upravi, Skupštini Prijestonice, odbornicima i građanima, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Cetinje je, kaže Abazović, neprolazna inspiracija za sva nadahnuća u istoriji Crne Gore.

"Grad koji svojom istorijom svjedoči o značaju koji je imao za istoriju Crne Gore. Prijestonica male države koja je svojom bogatom kulturom, nasljeđem i istorijom mogla uvijek da stane uz rame sa mnogo bogatijim i razvijenijim zemljama", navodi se u čestitki.

Sa Cetinja se, dodaje, uvijek vijorila zastava slobode, ponosno i prkosno kroz dugu istoriju postanka države Crne Gore.

"Na njoj su ispisivane samo pobjede koje su malu Crnu Goru pročule kroz svijet. Sjutrašnji dan je samo prilika da se na sve to podsjetimo i Prijestonici poželimo da vrati stari sjaj diplomatskog centra i grada u kojem se stvarala država Crna Gora i od kojeg je sve krećalo", kazao je Abazović.

On poručuje da se nekada industrijski grad i grad sa perspektivom mora vratiti na stare staze i ljudima pružiti perspektivu kako iz njega ne bi odlazili. To je, kako je kazao, zadatak i obaveza svih relevantnih i dobronamjernih subjekata u javnom životu Crne Gore.

Abazović je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, u svoje lično i u ime Građanskog pokreta URA, uputio lokalnoj upravi, Skupštini Prijestonice, odbornicima i građanima i poželio da da luča koja je proslavila Crnu Goru a i samo Cetinje u cijelom svijetu nikad ne dogori već vječno plamti.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније