Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

13. 11. 2018. 07:09 >> 06:45

SINDIKATI SAOPŠTILI

Za dvije godine 15 napada na ljekare

U protekle dvije godine u javnim zdravstvenim ustanovama evidentirano je preko 15 slučajeva fizičkih napada na ljekare i medicinsko osoblje, što bi trebalo da zabrine Ministarstvo zdravlja i druge državne institucije, smatraju iz dva sindikata zdravstva i doktora medicine.

Samo su tokom prošle sedmice zabilježena dva napada na "bijeli mantil", prilikom rada na terenu u kući gdje je, dok je obavljala pregled pacijenta, napadnuta doktorka Zavoda za hitnu pomoć iz Rožaja A.D.Ć, dok je ginekologu Predragu Jovoviću, koji radi u cetinjskoj bolnici, za pola godine drugi put zapaljen auto u Podgorici.

Predsjednica Sindikata zdravstva Ljiljana Krivokapić kazala je za "Dan" da je spisak napada na njene kolege znatno veći, ali da je samo dio njih objelodanjen u javnosti.

Ona objašnjava da se sve češće susrijeću sa pacijenatima koji su sve nervozniji zbog svog stanja.

"Moramo tražiti način kako da se zaštitimo od fizičkog nasilja. Nama treba neko ko će odmah reagovati u situaciji kada doživimo napade, ko će reagovati prema institucijama. Imamo situaciju da rodbina često izaziva incidente, jer želi da im se član porodice odmah pregleda i izliječi. Nemaju strpljenja, iako ljekari nekome drugome već možda spasavaju život. Poseban problem su nam i građani u alkoholisanom stanju i pod dejstvom droga", kazala je Krivokapić.

Smatra da bi Ministarstvo zdravlja trebalo da napravi plan sa upravama ustanova, kako bi se ljekari zaštitili od nasrtaja.

Najavila je da će tražiti od Ministarstva zdravlja da se zaštiti ljekari, posebno mlade kolege iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koji su najčešće na udaru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније