Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

27. 11. 2018. 17:44 >> 17:29
7

PISMO AMFILOHIJA

Poslanici da ne usvajaju rezoluciju

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozvao je poslanike crnogorskog parlamenta da ne usvajaju rezoluciju o poništavanju odluka Podgoričke skupštine.

Amfilohije je u pismu poslaniccima, u koje je agencija MINA imala uvid, naveo da se time jačaju podjele i „ionako veliki potencijal nestabilnosti u crnogorskom društvu“.

On je kazao da ne zna kako rezolucija može doprinijeti poboljšavanju odnosa sa Srbijom, budući da se, kako je naveo, pitanje Velike narodne skupštine srpskog naroda u Crnoj Gori gotovo i ne dotiče srbijansko-crnogorskih odnosa, već je uzrok tenzija unutar Crne Gore.

„Ne vidimo da će doprinijeti bilo kakvom pomirenju ili konsenzusu, činjenica da će jedan dio skupštine izglasati Rezoluciju kojom će se donijeti vrijednosni sud o događajima od prije sto godina", navodi se u pismu Amfilohija.

Prema njegovim riječima, donedavno su u dijelu partija koje čine vladajuću koaliciju, na čelu sa predsjednikom države, drugačije mislili o tom pitanju".

"Apelujemo na sve da ne koristimo osjetljive teme za dnevno-političko obračunavanje sa našom braćom, rođacima, kumovima, susjedima", poručio je Amfilohije.

Parlament će u četvrtak raspravljati o Predlogu rezolucije koji su podnijeli poslanici vladajuće koalicije, a kojim se traži da se odluke Podgoričke skupštine proglase ništavnim.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније