Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

31. 12. 2018. 08:15 >> 07:49

RADULOVIĆ PORUČIO

Tara nije trajno devastirana

Efekti Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata već su vidljivi, a za godinu od njegovog usvajanja doneseno je skoro 400 rješenja o zabrani građenja i 200 rješenja o rušenju, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

On je u intervjuu listu Dan rekao da Tara nije trajno devastirana i da nije realna bojazan da će biti skinuta sa Unesko liste zaštićenih područja.

Radulović je ukazao da Crna Gora ima rok od godinu da ispoštuje preporuke Stalnog odbora Bernske i Ramsarske konvencije u vezi sa projektom Porto Skadar lejk i istakao da će se sredstva za nedavno otvoreno poglavlje 27 obezbjeđivati iz Eko-fonda, fondova Evropske unije, donacija, sredstava iz opštinskih i državnih budžeta.

"Vlasnici koji nijesu prijavili bespravne objekte plaćati posebnu naknadu za korišćenje prostora sve do njihovog uklanjanja, koje će obaviti o svom trošku", kazao je Radulović.

On je podjsetio da je još 2015. godine prekinut postupak za rješenje kojim je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj bilo naloženo da ukloni metalnu konstrukciju objekta na rumiji dok nadležni organ – opština Bar ne usvoji PuP ili drugi planski dokument nižeg reda.

Radulović je kazao da je urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma je 23. oktobra sa upravom policije PJ Bar, komunalnom policijom i komunalnom inspekcijom Bara, obišla objekat na Rumiji i konstatovala da se zidovi oblažu kamenom što nije u skladu sa zakonom.

On je rekao da je nakon toga doneseno rješenje kojim im je naloženo da uklone kamenu oblogu i objekat vrate u prvobitno stanje.

"Stranka je postupila u skladu sa izdatim rješenjem i vratila objekat u prvobitno stanje", rekao je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније