Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 02. 2019. 18:09 >> 17:43
1

VELIKO NEVRIJEME

Spašen skiper i jahta kod Kotora

Skiper Srđan Ivanišević iz Dobrote i njegova 12 metara duga jahta spašeni su danas oko 16 sati, uprkos jakom nevremenu koje je haralo Kotorskim zalovom.

Akciju spašavanja vodili su Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore, inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor Željko Lompar i dežurne ekipe marine Porto Montenegro iz Tivta predvođene Aleksandrom Drakulovićem. Vlasnik i skiper jahte Ivanišević prošao je bez povreda, a njegovo plovilo u ovom incidentu nije oštećeno.

Jahta je ostala bez pogona jer joj se konop upleo oko propelerske osovine, pa je u olujnim udarima juga koji je duvao brznom od skoro 50 čvorova, bila prepuštena moru koje je prijetilo da je baci i razbije na obalu.

Ivanišević je mobilnim telefonom pozvao pomoć, pa je pokrenut lanac reagovanja nadležnih službi u vanrednim situacijama na moru.

Prvi je do onesposobljene jahte koju je more bilo odnijelo do blizu obale na Dražin rtu, stigao gliser Porto Montenegra, a odmah zatim i plovilo Lučke kapetanije Kotor koje je uzelo u tegalj jedrilicu i odvuklo je na sigurno u marinu Kotor.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније