Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

16. 02. 2019. 10:00   >>  09:30

SANACIJA PUTA U VALI

U Bijeloj 420 metara nove kanalizacije

Potpredsjednica Opštine Herceg Novi Danijela Đurović i sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardić obišle su Bijelu, u kojoj su sa predsjednikom te Mjesne zajednice Vojom Ilićem i mještanima posjetili lokacije na kojima su izvedeni infrastrukutrni radovi na izgradnji kanalizacije, kao i sanacije lokalnog puta u mjestu Vala.

Kako je kazala potpredsjednica Đurović, jedan od najboljih pokazatelja tijesne saradnje Opštine Herceg Novi i građana su realizovani projekti u Bijeloj, kao i oni čija je realizacija u toku. Lokalna samouprava preko svojih mjesnih zajednica odgovorno pristupa onim problemima koji su najviše prisutni, a u pitanju su infrastrukturni problemi. Sve ono na šta su građani ukazali kao prioritete, polako rješavamo, na obostrano zadovoljstvo.

Predstavnice lokalne samouprave su zajedno za članovima Savjeta Mjesne zajednice Bijela obišli lokacije na kojima su radovi izvedeni ili su u toku. Postavljeno je oko 260 metara kanalizacije u naselju Leventina, 160 metara se radi od magistrale prema fudbalskom stadionu, a u naselju Vala se izvode radovi na sanaciji oko 60 metara lokalnog puta, dok bi u narednoj fazi bilo urađeno još dvadesetak metara.

"Zadovoljni smo načinom kako su izvedeni radovi, zaista sve pohvale za Bijeljane, koji sa svojom Mjesnom zajednicom predstavljaju primjer svim ostalim kako se intenzivno i sa velikim entuzijazmom mogu realizovati krupne stvari," kazala je Đurović.

Trase na kojima su izvedeni radovi obišao je sa predstavnicima Opštine i Mjesne zajednice i rukovodilac održavanja kanalizacione mreže u preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ Goran Simović. Prema njegovim riječima, radovi na lokaciji u naselju Leventina su obuhvatili primarni i sekundarni dio kolektora, oba u dužini od po 130 metara. Mještani su učestvovali sa 50 odsto sredstava, Opština sa 30 odsto, a Vodovod je učestvovao u materijalu u visini od 20 odsto.

"Ovaj projekat mnogo znači za same stanovnike ovog dijela Bijele u kojem se nalazi ukupno 15 objekata. Godinama smo imali problem ovdje sa izlivanjem fekalija u obližnji potok," kazao je Simović i dodao da veliku zahvalnost duguje direktorici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Oliveri Doklestić, na razumjevanju i brzom rješavanju problema.

Predsjednik Mjesne zajednice Vojo Ilić smatra da je Mjesna zajednica Bijela bila dugo zapostavljena, ali i da je sve što su uspjeli da urade u proteklom periodu probudilo želju za aktivnijim učešćem i doprinosom mještana.

"Pokazali smo građanima da lokalna samouprava misli na njih," zaključio je Ilić u nadi da će i u drugim dijelovima te mjesne zajednice imati sličan odziv građana, te nastaviti da zajedno rade i rješavaju probleme u Bijeloj.

Predstavnici Opštine i Mjesne zajednice obišli su i trasu puta u bijelskoj Vali, gdje se izvode radovi na sanaciji.

"Zaista je posebno zadovoljstvo vidjeti da se, poslije duže vremena, uspješno završavaju radovi na proširenju prve dionice lokalnog puta do crkve i mjesnog groblja. Ovo je jako frekventan put koji je na pojedinim mjestima uzak i gotovo neprohodan - građani koji žive na rivijeri, a gravitiraju ka mjesnoj crkvi, groblju ili kapeli u ovom mjestu, znaju koliko je ovaj put bio problematičan, pogotovo tokom saučešća i sahrana. Veliki respekt svim mještanima koji su se angažovali, a Opština će pomoći i u narednim fazama radova na proširenju i sanaciji ovog jako značajnog lokalnog puta, ne samo za Bijelu, već i susjedna mjesta," kazala je sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније