Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

07. 03. 2019. 11:49 >> 11:16

MINISTRI OBIŠLI RESURSNE CENTRE

U obnovu uloženo skoro dva miliona eura

Ministar prosvjete Damir Šehović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić obišli su rekonstruisane resursne centre "1. jun" i "Podgorica", koji su nakon obnove postali energetski efikasni. Ukupna vrjednost investicije samo u ova dva objekta iznosila je skoro dva miliona eura.

Objekti su rekonstruisani u okviru projekta sa KfW bankom.

Šehović i Sekulić su saopštili, da je u okviru pomenutog projekta ukupno je pet objekata rekonstruisano i pretvoreno u energetski efikasne, a ukupna investicija u svih pet objekata je skoro pet miliona eura.

Pored pomenutih resursnih centara rekonstruisana je i podgorička gimnazija za oko 1,2 miliona eura, te dvije mojkovačke škole za oko 1,7 miliona eura.

"Izvršena je analiza potrošnje energije u objektima koji su obnovljeni i prema rezultatima analize ukupne uštede mogu da idu i do 60 odsto" kazao je šehović.

Sekulić je istakla da su izvedeni radovi na resursnim centrima obuhvatali zamjenu krova sa postavljanjem termoizolacije, bravarije, instalaciju novog sistema grijanja, ugradnju liftova za potrebe osoba smanjene pokretljivosti, rekonstrukciju sanitarnih čvorova, instalaciju računarske mreže, djelimičnu zamjenu podova i ostale radove.

Ministar Šehović je kazao da je rekonstrukcija pomenutih objekata od njih učinila mjesta gdje će se sva djeca osjećati prijatno i bezbjedno, i dodao da Vlada obrazovanje tretira kao prioritet, za šta je dokaz i činjenica da će po osnovu sredstava iz budžeta i nekoliko kreditnih linija, biti uloženo 50 miliona eura u obrazovnu infrastrukturu.

Sekulić je rekla da su do sada kroz razne programe energetske efikasnosti rekonstruisana 54 objekta, a ukupna vrijednost svih investicija je bila oko 40 miliona eura.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније