Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

10. 06. 2019. 18:23 >> 18:21
4

ODGAĐANJE ZAKONA

Ne kalkulisati pravima LGBT osoba u dnevnopolitičke svrhe

Odgađanje glasanja o Zakonu o istopolnom partnerstvu možemo tumačiti samo kao odgađanje poštovanja osnovnog ljudskog prava LGBT osoba u Crnoj Gori - prava na porodicu, navodi se u reagovanju Instituta za socijalnu i obrazovnu politiku.

"Podsjetićemo, već više mjeseci traje prepucavanje u parlamentu, ali i van njega o ovom Zakonu, imali smo prilike da slušamo razne razloge za i protiv, razna opravdanja kako od nadležnog ministarstva tako i od predstavnika političkih partija koju u parlamentu samo zbog činjenice da su ih građani birali da zastupaju njihove interese. Svi građani bez obzira na seksualnu orijentaciju, ali fakat je da poslanici očigledno ne rade ono zbog čega su tu gdje jesu", smatraju u Institutu za socijalnu i obrazovnu politiku.

Oni smatraju da opravdanje današnjeg odlaganja kroz prizmu razgovora kako bi se osigurala podrška ovom Zakonu jednostavno ne može biti objašnjenje jer svi građani Crne Gore, bez obzira na seksualnu orijentaciju, žele da znaju jasan i konkretan stav parlamenta o ovom Zakonu koji je u ovom trenutnku najvažniji za jednu od najmarginalizovanijih društvenih grupa u Crnoj Gori.

"Ovim putem, ponovo pozivamo poslanike crnogorskog parlamenta da ne kalkulišu ljudskim pravima LGBT osoba u dnevnopolitičke svrhe već da jasno i konkretno pokažu svoj stav o ovoj temi jer trenutna situacija, nažalost samo podvrđuje ono što mi znamo već godinama - u Crnoj Gori se ljudska prava poštuju samo deklarativno, a i to u zavisnosti od dnevnopolitičkih potreba", navode oni.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније