Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

26. 06. 2019. 19:00 >> 18:57

NUHODŽIĆ

Etički odbor važan mehanizam kontrole

Etički odbor važan je kontrolni i korektivni mehanizam koji doprinosi jačanju profesionalizma policijskih službenika, naročito u dijelu postupanja prema građanima, a rad tog tijela pozitivno je ocijenjen u Izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova, kazao je ministar Mevludin Nuhodžić na današnjem sastanku sa predstavnicima Etičkog odbora.

Predmeti koje razmatra to tijelo veoma su osjetljivi, a zadaci veoma zahtjevni i odgovorni, naročito imajući u vidu da odluke Odbora utiču kako na integritet policijskih službenika, tako i na kreiranje javnog mnjenja i povjerenje građana u rad policije, istakao je ministar. 

"Predstavnici Etičkog odbora podsjetili da je u prošloj godini, nakon formiranja novog sastava u novembru mjesecu, razmatrano 30 predmeta, od kojih je u 12 dato mišljenje da je prekršen Kodeks policijske etike, a da je od početka ove godine Odbor razmatrao 49 predmeta, od kojih je u 17 ocijenjeno da je Kodeks prekršen," navodi se u saopštenju.

Konstatovali su da će rad tog tijela, i pored evidentnog napretka, u narednom periodu dodatno unapređivati, naročito u dijelu promocije Etičkog kodeksa među policijskim službenicima, i u tom smislu najavljena je pubikacija i distibucija Kodeksa policijske etika zaposlenima u policiji.

"Takođe je ocijenjeno da postoji prostor za dodatno osnaživanje komunikacije i međusobne saradnje mehanizama koji učestvuju u kontroli rada policije, u cilju afirmacije zakonitog i profesionalnog postupanja policijskih službenika i jačanja njihovog integriteta, u skladu sa profesionalnom etikom," navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније