Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

05. 09. 2019. 17:00 >> 17:01
2

URA SAOPŠTILA

Odluka Vlade bezobziran potez

Odluka Vlade o formiranju vojnog poligona na Sinjajevini predstavlja bezobziran potez, posebno zbog činjenice da su hiljade crnogorskih građana na vladinom sajtu glasali protiv te izgradnje, saopšteno je iz Građanskog pokreta (GP) URA.

Fukcionerka URA-e Ljiljana Jokić kazala je da su odlukom kojom će se graditi vojni poligon na Sinjajevini zanemarene potrebe mještana koji upotrebu tog prostora vide na drugi način.

"Način koji podrazumijeva gazdovanje srazmjerno ekološkim standardima, ne ugrožavajući biodiverzitet tog prostora treba da bude u skladu sa tim da Sinjajevina predstavlja izvor egzistencije tog stanovništva", poručila je Jokić.

Prema njenim riječima, Vlada takvim potezom pospješuje iseljavanje tog područja, jer umjesto da pomogne razvoj poljoprivrede i stočarstva na tom mjestu, oni ugrožavaju opstanak lokalnog stanovništva.

"Nikako ne treba da se zaboravi činjenica da je Sinjajevina drugi najveći pašnjak u Evropi, pa samim tim to pitanje prevazilazi crnogorske okvire, a posjeta Zelenih Evrope koji su istakli tu činjenicu govori u prilog tome", rekla je Jokić.

Ona je podsjetila javnost da je Delegacije Evropske Unije (EU) u Podgorici još ranije opredijelila novac da se taj prostor proglasi parkom prirode.

"Izjava ministra odbrane Predraga Boškovića da su odluku donijeli u kosultaciji sa EU partnerima ne pije vodu, a Vlada je dužna da objasni gdje je završio opredijeljeni novac za proglašenje Sinjajevine parkom prirode", objasnila je Jokić.

Ona je rekla da će URA još jednom alarmirati svoje partnere u EU i bezrezervno stati uz građane u odbrani netaknutog bisera prirode i ogromnog resursa za razvoj Crne Gore kao što je planina Sinjajevina.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније