Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

18. 09. 2019. 16:15 >> 10:54
1

KOVAČEVIĆ

Infrastruktura visoko na listi prioriteta Danilovgrada

U prvoj godini mandata nova lokalna uprava Danilovgrada, započela je na desetine projekata, koji će poboljšati život građana u toj Opštini, ističe predsjednica Zorica Kovačević. Jedan od prioriteta su putevi u čijoj gradnji je pomagala i vojska, koja je uvijek tu za građane, kaže Kovačević. Tvrdi i da Danilovgrađani koji izdižu stoku na Sinjajevini, nemaju problem sa tim što će na toj planini biti vojni poligoni, naprotiv.

 

Danilovgrad je veliko gradilište, a cilj nove lokalne uprave bio je upravo to, poručuje predsjednica Opštine Zorica Kovačević. Najznačajniji i dugo očekivani projekat je gradnja i rekonstrukcija kanaizacione mreže i kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, vrijedan više od 7 miliona eura.

"Mi smo uspjeli za ovih godinu dana da izaberemo izvodjača radova za jedan i drugi segment, da obezbijedimo nedostajuća sredstva. Moja  poruka je građanima da nemaju razloga da brinu, da će kolektor biti urađen po najsavremenijim standardima, i tako da nemaju mogućnosti da sumnjaju da će taj kolektor biti nešto kao što je bilo sa kolektorom u Podgorici", kazala je Kovačević.

Putna infrastruktura je visoko na listi prioriteta Danilovgrada, pa su iz kapitalnog budžeta Vlade izdvojili oko 25 miliona eura za radove na 4 trake, saobraćajnice, koja Danilovgrad povezuje sa Podgoricom.

"Vrlo brzo ćemo dobiti i izvodžača radova, počela je sanacija puta do KP doma. U toku je priprema tenderske procedure za raspisvanje martinskog puta, dužine preko 8, 6 kilometara, čija vrijednost je preko 4,5 miliona eura", kazala je Kovačević.

U rekonstrukciji puteva i ostalim radovima, Danilovgrađanima pomaže vojska, koja je u toj opštini, kaže Kovaćevićeva uvijek bila rado vidjeni gost. Tako će biti i u narednom periodu, i na Sinjajevini, gdje su planirani vojni poligoni, a gdje većina Danilovgrađanina izdiže stoku.

"I ja i svi sugradjani moji znamo da je to Vlada donijela veoma odgovornu odluku i da taj vojni poligon će imati benefite za sve one ljude kojji izdižu na tim katunima i naravno za valorizaciju Sinjajevine kao turističke destinacije. Samim tim stvoriće se uslovi da obezbijede pristojni putevi, kako bi se lakše došlo do Sinjajevine", poručila je ona.

Zato je za sve one koji imaju dilemu, imala poruku.

"Nema bojazni da će ugrožavati životnu sredinu, samo će biti benefita. I zato se ja čudim tim ljudima koji organizuju proteste, iako Sinjajevina nije na našoj teritoriji , kad pogledate to su ljudi koji kako mi mislimo nikad nijesu bili na Sinjajevini. Ali politika je čudo".

Danilovgrad, kaže Kovečevićeva daje punu podršku ljudima koji ljetuju na Sinjajevini,a podrške ne fali ni investitorima, kojih je u toj Opštini sve više. Više investitora, kaže, više i radnih mjesta, pa ne čudi podatak da je stopa nezaposlenosti u Danilovgradu za četiri odsto manja u odnosu na državni nivo. Sve to prepoznaju i građani.

Posebna pažnja biće posvećena i fudbalskom klubu Iskra, ali i socijalno ugroženim porodicama i penziorenima, jer je u planu gradnja stanova za njih. I to su, kako zaključuje predsjednica, samo neki od mnogobrojnih planova u toj Opštini.

Dijana Drašković, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније