Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 10. 2019. 18:28 >> 18:35

MINISTARSTVO PROSVJETE

Pokušaćemo da riješimo probleme studenata

Ministarstvo prosvjete će sa posebnom pažnjom analizirati obraćanje studenata magistarskih studija Univerziteta Crne Gore koje im je upućeno, poručuju iz tog resora. Vjeruju da će, u komunikaciji sa UCG i studentima, naći optimalno rješenje.

Studenti magistarskih studija u Crnoj Gori uputili su ministru prosvjete Damiru Šehoviću prigovor na Odluku Univerziteta Crne Gore (UCG) da će oni koji nijesu odbranili magistarski rad do jučerašnjeg dana, ili nijesu donijeli uplatnicu koja garantuje nastavak studija dobiti ispisnice sa fakulteta.

Žale se da su pred početak nove akademske godine obaviješteni da moraju da plate dodatnih 1.000 eura ukoliko žele da dovedu započete studije do kraja, odnosno da odbrane magistarsku tezu ili će biti ispisani.

Studenti su pozvali ministra da u komunikaciji sa UCG odredi realan rok u kome bi svi imali priliku da završe magistarske studije bez dodatnih troškova.

“U vezi sa trenutnim dešavanjima koja se odnose na završetak magistarskih studija na UCG, obavještavamo javnost da ćemo sa posebnom pažnjom analizirati obraćanje koje nam je upućeno i vjerujemo da ćemo, u komunikaciji sa UCG i studentima, naći optimalno rješenje”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније