Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

27. 11. 2019. 20:19 >> 21:01

DETALJNO O EU

Mijanović stalni dopisnik RTCG iz Brisela

Javni servis od danas ima i stalnog dopisnika iz Brisela. Novinar Ivan Mijanović ubuduće će vas informisati o svim najvažnijim dešavanjima kada je riječ o integraciji Crne Gore u EU, ali i o aktivnostima naše zemlje kao članice NATO-a.

Otvaranje dopisništva u Briselu pravi je potez nacionalnog Javnog servisa i od velikog je značaja u trenutku kada nova EK stupa na dužnost, ocijenio je ambasador misije Crne Gore pri EU, Bojan Šarkić.

“Prije svega, iskoristio bih ovu priliku da svim gledaocima TVCG, i slušaocima Radija, kao i menadžmentu čestitam jubilej. Mislim da je to pravi potez koji se poklapa sa radom nove Komisije i EP”, naveo je Šarkić.

Svakodnevno informisanje o svim najvažnijim aktuelnostima, omogućiće, naglašava ambasador, da se građanima približi pregovarački proces, ali i izbjegnu određena pogrešna tumačenja.

“Jer će gledaoci moći iz prve ruke, praktično istog, da budu u toku sa onim sto se dešava u Briselu, da imaju pravu informaciju, da se izbjegnu manipulacije kojih uvijek ima i koje unose zabunu, sa namjerom ili bez namjere”, ističe Šarkić.

Kada je riječ o pregovaračkom procesu, šef crnogorske misije u Briselu ocjenjuje da je naša zemlja uradila mnogo u posljednjih sedam godina, da su rezultati vidljivi, o čemu svjedoče brojne reforme.

“Trenutno imamo 30-ak zakona i propisa koji su na usaglašavanju u EK. Prije desetak dana usaglašen je i Zakon o radu koji je vraćen u Crnu Goru na završne procedure”, ističe Šarkić.

Komentarišući glavne zadatke koji će se naći pred novom EK, ambasador naglašava da će kabinet Ursule fon Der Lajen u fokusu svog rada kao navažnije teme imati stablizaciju EU, izlazak Velike Britanije, kao i odnose 28-člane zajedice sa Turkom.

Nezaobilazna tema je i Zapadni Balkan odnosno otpočinjanje pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније