Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

01. 12. 2019. 16:38 >> 16:36
1

SARADNJA

Eminentni hrvatski neurolog stručni konsultant KCCG

Klinički centar Crne Gore (KCCG) uspostavio je stručnu saradnju sa eminetnim hrvatskim neurologom iz Zavoda za neurologiju Kliničke bolnice Dubrava, Silvijom Bašićem, koji će u narednom periodu uz crnogorske ljekare liječiti kompleksne neurološke pacijente.

Bašić je, kako je saopšteno iz KCCG, boravio u radnoj posjeti toj zdravstvenoj ustanovi i pregledao je određeni broj pacijenata oboljelih od epilepsije.

Direktor KCCG, Jevto Eraković, naveo je da je veoma zadovoljan što su u prilici da ugoste i imaju na listi konsultanata eminentnog stručnjaka kao što je Bašić.

Kako je naveo, to će doprinijeti realizaciji njihovog zajedničkog projekta.

On je objasnio da se radi o projektu koji se realizuje između Hrvatske i Crne Gore, koji će povezati crnogorsku i hrvatsku neurologiju i omogućiti značajano veći kvalitet pružanja zdravstvene zaštite neurološkim pacijenatima, prije svega oboljelim od Parkinsonove bolesti i epilepsij.

To je, kako je istakao Eraković, jedan od projekata koji se uklapa u viziju razvoja KCCG i kojim se uspješno nastavlja projekat telemedicine.

Primjenom projekta telemedicine ljekari iz KCCG u svakom trenutku imaju mogućnost telekonsultacije i zajedničke interpretacije EEG snimaka sa kolegama iz Kliničke bolnice Dubrava.

"Želja nam je da ostvarimo tako uspješnu saradnji i u ostalim segmentima i učestvujemo u sličnim projektima koji itekako znače za razvoj crnogorske medicine i KCCG", naveo je Eraković.

Bašić je rekao da je ovo nastavak saradnje koja je počela prije više godina, kroz projekat umreživanja neurologa u regiji i kvalitetnijeg i zajedničkog rada za dobrobit bolesnika.

On je kazao da je pozitivno iznenađen kvalitetom i načinom rada kolega u Klinici za neurologiju KCCG.

Kako je naveo Bašić, prostor za bolesnike je lijepo opremljen i oni imaju uslove kao u svakoj nasavremenijoj svjetskoj klinici.

"Što se tiče suređenja prostora i kvaliteta rada ljekara, apsolutno ne zaostaju ni u čemu. Naravno da smo svi mi, na ovim prostorima, djelimično ograničeni nekim tehničkim mogućnostima, dijagnostičkim metodama, ljekovima", kazao je Bašić.

Zbog toga, kako je rekao, sve to nadomjeste zajedničkim radom i trudom.

Načelnica Odjeljenja za opštu neurologiju Klinike za neurologiju KCCG, Dragica Milikić, kazala je da nastavljaju sa dobrom tradicijom saradnje sa centrima u region.

Prema njenim riječima, takvom saradnjom doprinose povećanom kvalitetu usluga pacijenata koji su oboljeli od epilepsije i smanjuju potrebu za upućivanje u zdravstvene centre van Crne Gore.

"Pacijenti dobijaju usluge koje su na nivou svjetskih standarda i parametara. Imajući u vidu bogato iskustvo našeg konsultanta, ova saradnja će biti značajna i u kontinuiranoj edukaciji zaposlenih neurologa na Klinici za neurologiju", kazala je Milikić.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније