Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

18. 12. 2019. 10:39 >> 12:32

"DOBRO ORGANIZOVAN"

Dom zdravlja PG: 92 godine postojanja

Dom zdravlja Podgorica je dobro organizovana zdravstvena ustanova, u kojoj se primjenjuju najsavremenije medicinske tehnologije i u kojoj radi visokoprofesionalan kadar, a efikasnim i kvalitetnim radom potvrdili smo da je primarna zdravstvena zaštita temelj zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, poručio je direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić, na svečanosti upriličenoj povodom 92 godine rada najveće zdravstvene ustanove na primarnom nivou u Crnoj Gori.

I ove godine, tradicionalno, uručene su zahvalnice radnicima koji su otišli u zasluženu penziju i godišnje nagrade najboljim pojedincima i organizacionim cjelinama za poseban doprinos u radu.

Priznanja u Organizacionoj jedinici Izabrani doktor za djecu dobili su dr Biljana Fuštar i medicinska sestra Sonja Rašović. Među ljekarima za odrasle za doktora godine izabrana je Radmila Bojović, a među medicinskim sestrama Slađana Petković.

U organizacionoj cjelini Izabrani doktor za žene priznanje je dodijeljeno dr Nataši Tomašević, i medicinskoj sestri Anđeli Perović.

U Centru za podršku priznjanja su dobili dr Maida Burdžović u Centru za mentalno zdravlje, Ruža Raičević - fizioterapeut u Jedinici za fizikalnu terapiju primarnog nivoa i Marko Đurić, psiholog, zdravstveni saradnik.

Među nemedicinskim radnicima nagrađen je za godišnji doprinos u radu Mladen Vešović - Jednica za sanitetski prevoz.

Za službu godine izabran je Centar za laboratorijsku dijagnostiku, a specijalno priznanje dodijeljeno je dr Almi Drešević, specijalisti pedijatrije, za izuzetan profesionalan i stručni pristup za djelovanje u posebnim okolnostima.

Za poslovnog partnera godine izabrana je Kompanija "BTL MEDICAL MONTENEGRO" Podgorica, za izuzetnu poslovnu saradnju i doprinos u pružanju efikasnije primarne zdravstvene zaštite pacijentima.

Kavarić je podsjetio na višedecenijski razvoj Doma zdravlja Podgorica i plejadu ljekara i zdravstvenih radnika koji su ga gradili i izgradili.

"Za nama je devet decenija punih entuzijazma, posvećenosti, napornog rada generacija zdravstvenih radnika, koje su gradile zdravstvenu službu i svoje znanje, umijeće i humanost, nesebično davali stanovnicima sa ovog područja, ali i šire. Svi oni dali su izuzetno veliki doprinos u razvoju medicinske struke i nauke i u Podgorici i u Crnoj Gori", kazao je Kavarić.

Kako je dodao, nastaviće da unapređuju znanje i struku, tehnologiju i prostor, kako bi svaki građanin dobio pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније