Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dnevne novine, Objavio: I. P. ]

21. 01. 2020. 06:35 >> 06:34

MINISTARSTVO PROSVJETE

Radovi na čak 24 škole vrijedni 850.000€

Ministarstvo prosvjete tokom cijele godine radi na poboljšanju uslova u crnogorskim školama. Samo tokom zimskog raspusta, koji će trajati do 27. januara, u radove na infrastrukturi 24 škole, uložili su čak 850.000 eura, kazao je Dnevnim novinama sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović.

 

Pored pripreme izgradnje novih škola u Crnoj Gori Ministarstvo prosvjete, kaže Mehmedović, intenzivno radi na rekonstrukciji već postojećih, kako bi učenici boravili u ugodnom ambijentu.

Tokom zimskog raspusta i generalno u prethodnih nekoliko mjeseci, kako je kazao, dosta se radilo na rekonstrukciji školske infrastrukture, a nedavno su završeni ili su u toku radovi na čak 24 škole vrijedni 850.000 eura.

“Kako u Crnoj Gori ima blizu 600 obrazovnih objekata to je sasvim jasno kolika su ulaganja potrebna, posebno tokom zime, kako bi se ta infrastruktura održavala. Naravno, uvijek se trudimo da rasporedimo budžet optimalno. To možemo raditi jedino jasnim postavljanjem prioriteta. Svi kapaciteti kolega iz Ministarstva prosvjete koji se bave investicijama usmjereni su upravo u tom pravcu, i vjerujem da, iako je još puno posla pred nama, rezultati se vide”, kazao je Mehmedović.

Tokom zime, ističe, imaju i najviše potreba za hitnim intervencijama.

“Izuzetno je zahtjevno servisirati toliki broj objekata, od kojih su neki veoma udaljeni, a neki prilično stari, tako da u tom smislu moramo djelovati po prioritetima koje postavljamo prilično kvalitetno”, ocijenio je sekretar Ministarstva prosvjete.

Trenutno su aktuelni, odnosno u toku ili nedavno završeni, kako je istakao, radovi na čak 24 objekta vrijedni više stotina hiljada eura.

U PRIPREMI REKONSTRUKCIJA VIŠE ŠKOLA

“Puno projekata je u toku ili u pripremi, a među njima rekonstrukcije na školama “Vuko Jovović” iz Danilovgrada, “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog, “Mihailo Žugić” Pljevlja, “Braća Selić” Kolašin, “25. maj” Rožaje, “Rade Perović” Nikšić, “25. maj” i “Savin Bor” iz Petnjice, “Vlado Milić” iz Podgorice, “Stojan Cerović” iz Nikšića, “Mladost” iz Tivta, “Bećo Bašić” Plav i druge”, najavio je Mehmedović i istakao da su ukupno gledano, radovi u ovih 24 škole, koji su ili završeni, ili su u toku, eventualno u pripremi, vrijedni više od 850.000 eura.

Vrijednost investicija se, kako je kazao, razlikuje od škole do škole u zavisnosti od potreba.

“Posebno velike investicije koje su u toku su rekonstrukcija krova i enterijera na školi “Vuko Jovović” iz Danilovgrada vrijedna oko 50.000, te rekonstrukcija krova na školi “Dašo Pavičić” u koju ćemo investirati oko 55.000 eura”, naglasio je Mehmedović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније