Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: TVCG, Objavio: I. P. ]

10. 02. 2020. 06:25 >> 06:35

KAKO JE PREVAZIĆI

Kriza multikulturalizma muči i demokratije

Jedna od karakatersitika naše zemlje je multikulturalnost. Ona je, ne samo u Crnoj Gori, već u svim zemljama Zapadnog Balkana nekada na ispitu, prije svega zbog manjka dijaloga. Istraživali smo šta su uzroci nerazumijevanja i kako ih prevazići.

 

O krizi multikulturalizma u širem evropskom kontekstu govorimo i u vremenu koje se ponosi demokratijom.

Imamo, kaže profesor Janko Ljumović, promociju i zaštitu pojedinačnih identiteta, ali se u zajedničkom prostoru nedovoljno poznajemo.

Moramo se zapitati, kaže Drita Lola iz NVO "Ja djelujem", koliko su javne politike posvećene očuvanju temeljnih vrijednosti društva, multikulturalnoj viziji i strategiji.

Zbog svih ideologija, pogrešnih odluka 20-og vijeka imamo, kaže Ljumović, odsustvo dijaloga i tolerancije između različitih zajednica.

Milanka Sredanović, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније