Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 10. 2013. 09:47 >> 08:44
5

ZA PIĆE

Voda s Mareze tek sjutra veče?

Direktor JP ''Vodovod i kanalizacija'' Filip Makrid, kazao je Portalu RTCG da su najnovije analize, sa vodoizvorišta Mareza, pokazale da voda i dalje nije za piće, i da je prije upotrebe treba prokuvati.

Makrid je rekao da je mutnoća vode u opadanju. 

 

„Danas sa prestankom padavina imamo i smanjenje mutnoće. Ako ovaj trend pada nastavi, voda će biti za piće sjutra veče, eventualno, prekosjutra ujutro. Kada svi parametri budu u granicama normale, onda ćemo izaći sa preporukom da se voda koristi za piće', kazao je Makrid našem Portalu.

„Naša preporuka je da se voda sa Mareze, prije upotrebe, prokuva i da se ne daje djeci“, naveo je Makrid.

Podsjetio je da je juče, između 15 i 16 sati, primjećen nagli porast mutnoće, nakon čega su odlučili da obavijeste građane da voda sa Mareze nije za piće.

Fizičko - hemijske analize, vode sa izvorišta Mareza, pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane povećane mutnoće.

U Vodovodu kažu da sve analize vode, rađene prethodnih dana sa svih izvorišta, pokazuju fizičko-hemijsku ispravnost u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније