Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2013. 20:58 >> 20:54

HITAN SASTANAK

Glavni grad:Da se spriječe krađe metalnih objekata

Zbog učestalih krađa metalnih objekata kao što su poklopci za šahte i drugih metalnih predmeta u javnom, ali i privatnom vlasništvu, Glavni grad će inicirati hitan sastanak predstavnika svih nadležnih subjekata kako bi se utvrdile i preduzele mjere kojima bi se stalo na kraj počiniocima ovih djela.


Iz Biroa za odnose s javnošću Opštine Podgorica saopšteno je da nijesu zadovoljni načinom na koji bi kradljivci trebalo da budu spriječeni i kažnjeni zbog nanošenja materijalne štete i ugrožavanja bezbjednosti građana.

,,Naprotiv, uprkos našim brojnim upozorenjima i apelima, vandalizam i krađa postaju još učestaliji i drskiji. Poslednji primjeri su krađa metalnih rešetki sa fontane u samom centru grada, na Trgu Republike, kao i poklopaca sa šahti u naselju Zagorič”, kaže se u saopštenju.

Iz Pg biroa su ocijenili da je nezadovoljstvo građana, koji im se javljaju da izraze protest zbog činjenice da lopovi nesmetano haraju gradom, potpuno opravdano.

Oni smatraju da Ukoliko iskoristi sve mehanizme Uprava policije i ostali organi mogu da spriječe ovaj problem.

,,Glavni grad će zato inicirati hitan sastanak predstavnika svih nadležnih subjekata kako bi se zajednički utvrdile i preduzele mjere kojima bi se ovoj pojavi konačno jednom stalo na kraj, ali i kako bi se preispitala i utvrdila odgovornost službi koje su zakazale u rješavanju ovog pitanja”, kazali su iz Pg biroa.

Oni su upozorili vlasnike otpada i stovarišta, koji se bave preradom sekundarnih sirovina, da obavezno obavijeste policiju u slučaju da im se na otkup ponude predmeti na kojima je označeno da pripadaju gradskim preduzećima, jer u suprotnom čine krivično djelo.

,,Apelujemo i na građane, ukoliko primijete lica bez službenih oznaka koja vrše bilo kakve neuobičajene radnje na objektima u javnom vlasništvu, da odmah obavijeste policiju i time pomognu u sprečavanju vandalizama i krađe”, navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada su podsjetili da se materijalna šteta koju vandali na godišnjem nivou prouzrokuju Podgorici mjeri stotinama hiljada eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније