Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 03. 2020. 13:12 >> 13:12

MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Ne postoji dokaz da bijeli luk štiti od koronavirusa

Ne postoje dokazi da je konzumiranje bijelog luka zaštitilo ljude od koronavirus, saopštilo je Ministarstva zdravlja.

"Bijeli luk je zdrava namirnica koja može imati određena antibakterijska svojstva. Međutim, ne postoje dokazi da je konzumiranje bijelog luka zaštitilo ljude od koronavirusa”, objavljeno je na Tviter nalogu Ministarstva zdravlja.

Oni dodaju da ni vakcine protiv upale pluća ne štite od koronavirusa.

"Vakcine protiv pneumonije, kao što su pneumokokna vakcina i vakcina protiv Haemophilus influenza tipa B (Hib), ne pružaju zaštitu", kazali su.

Iz Ministartsva dodaju da ni antibiotici ne djeluju protiv virusa već samo protiv bakterija.

Ističu da još uvijek nema konkretnog lijeka koji se preporučuje za prevenciju ili liječenje koronavirusa.

Zaražene osobe, kako dodaju, treba da dobiju odgovarajuću njegu radi ublažavanja i liječenja simptoma.

Građanima poručuju i da ne postoje dokazi da je redovno ispiranje nosa fiziološkim rastvorom zaštitilo osobe od infekcije. Navode i da je bezbjedno primiti pismo ili paket iz Kine.

"Osobe koje primaju pakete iz Kine nijesu u riziku od infekcije koronavirusom. Na osnovu analize znamo da koronavirusi ne mogu dugo preživjeti na predmetima, kao što su pisma i paketi", navode iz Ministarstva zdravlja.

Ističu da se ljudi svih starosnih dobi mogu zaraziti virusom korona.

"Pokazalo se da su starije osobe i one s postojećim zdravstvenim problemima (astma, dijabetes, srčana oboljenja) osjetljivije", kazali su iz Ministarstva u seriji tvitova naslovnjenoj "Istine i mitovi o koronavirusu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније