Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 10. 2013. 18:11 >> 18:13

PRIJAVE U D.ZDRAVLJA

B. Polje: Za zdravstvo bez korupcije

Lokalna kancelarija za borbu protiv korupcije i Dom zdravlja u Bijelom Polju na zajedničkoj konferenciji za medije danas su ozvaničili saradnju u borbi protiv svih vidova korupcije u toj ustanovi.

Asistentica u Kancelariji za borbu protiv korupcije Dušica Obradović, istakla je, da je danas uspostavljena saradnja veliko ohrabrenje za sve one koji koriste usluge bjelopoljskog Doma zdravlja.

Naime, ona smatra da otvorenost ove zdrastvene ustanove izražava želju rukovodstva za zajedničko iskorjenjivanje korupcije ukoliko je ima.    

Obradović je pozvala  građane da eventualno uočene nepravilnosti u radu zdrastvenih te lokalnih i državnih institucija i ustanova prijave Kancelariji, koja će kroz saradnju sa nadležnim državnim institucijama pomoći da se uočene devijacije isprave i sankcionišu oni koji su ih izazvali.

Direktor Doma zdravlja dr Rasim Agić, podržava sve aktivnosti kojim se nastoji iskorijeniti korupcija. U tom kontekstu treba sagledati i uspostavljenu saradnu sa Kancelarijim za suzbijanje korupcije, kaže on.

"Korupcija nikako ne pospješuje unapređenje zdrastvene zaštite, što je naš osnovni zadatak, stoga je današnja inicijativa samo nastavak naše poslovne politike u kojoj nema mjesta za korupciju", saopštio je direktor Agić.

Svoje tvrdnje potkrijepio je dokumentom iz 2011 godine „Ocjena integriteta zdrastvene zaštite u Crnoj Gori“ koji su izradili  Ministarstvo zdravlja i UNDP  na osnovu mišljenja hiljadu i dvjesta građana korisnika primarne zdrastvene zaštite. Niko od njih nije prijavio korupciju na tom nivou zdrastvene zaštite.

"Posljednji dokument, sa sličnim zadatkom,   je anketa iz avgusta u kojoj su građani, njih 400,  rad u Domu zdravlja u Bijelom Polju ocijenili ocjenom 4 i 5", istakao je Agić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније