Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 10. 2013. 10:08 >> 10:09

JEDINSTVENA PRILIKA

Na „Heroju“ za 3 mjeseca 5.500 posjetilaca

Jedinstveni muzejski eksponat u krugu Porto Montenegra u Tivtu, podmornicu "Heroj", vidjelo je za tri mjeseca 5.500 posjetilaca iz svih krajeva svijeta. Ona je rekonstruisana i otvorena početkom jula.

Podmornica "Heroj" (P-821), duga 50.4 metra, koja je imala 46.659 pređenih nautičkih milja i 910 ronjenja, sa 28 članova posade, u potpunosti je vraćena u prvobitno stanje. Brojni posjetioci su tako imali priliku da stanu za kormilo podmornice, pogledaju kroz periskop, čuju nepoznate priče o njenoj fascinantnoj istoriji i otkriju kako je 28 podmorničara u njoj, duboko u moru, ispisivalo nepredvidive trenutke istorije jugoslovenske flote.

U jednu od torpednih cijevi "Heroja" vraćen i torpedo. Na prostoru ispred podmornice izloženi su i morska mina i torpedo koje je ona koristila dok je bila u upotrebi u Jugoslovenskoj ratnoj mornarici.

Pored "Heroja" zainteresovani mogu ući i u malu, diverzantsku podmornica P-912 Una.

 

Tekst i foto: Radio Jadran

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније