Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2020. 15:53 >> 16:51

IZVOZ MEDICINSKIH SREDSTAVA

EK prihvatila inicijativu šefova diplomatija ZB

Evropska komisija prihvatila je inicijativu da se Zapadni Balkan izuzme iz restrikcija za izvoz medicinskih sredstava iz Evropske unije, koju su 9. aprila pokrenuli šefovi diplomatija zemalja. Incijativu su pokrenuli iz Crne Gore Srđan Darmanović, BiH Bisera Turković, Kosova Glauk Konjufca, Sjeverne Makedonije Nikola Dimitrov, Srbije Ivica Dačić i v.d. ministar vanjskih poslova Albanije Gent Cakaj.

“Evropska komisija je juče započela konsultacije sa državama članicama EU o nacrtu Uredbe koja će omogućiti prilagođavanje programa dozvola za izvoz, koji je kao hitna mjera ustanovljen 15. marta, a ističe 25. aprila ove godine”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Nova uredba, koja bi trebalo da stupi na snagu 26. aprila, sadrži izmjene, kojima se, između ostalog, predviđa izuzeće Zapadnog Balkana iz restrikcija za izvoz medicinskih sredstava iz EU, imajući u vidu da su zemlje regiona duboko u procesu evropske integracije sa Unijom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније