Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 05. 2020. 20:07 >> 20:06
23

POLICIJA ISTRAŽUJE

Šćekić: Napadi počeli prije pola godine

Već nekoliko dana Crnogorski pokret više puta apeluje i upozorava da su njihovi članovi na meti napada. Posljednji u nizu je bio napad na Aleksandra Šćekića koji je za Televiziju Crne Gore (TVCG) naveo da su napadi počeli prije pola godine. Iz policije je za TVCG saopšteno da su o tom slučaju obavijestili tužilaštvo i da rade na tom slučaju.

Prema riječima člana Šćekića, njegova prodica je neprijatne situacije počela da proživljava prošle sedmice. Jedne večeri je, kaže, pozivan da izađe iz kuće.

"Direktno ispod mog prozora čuo sam povike da me ljudi izazivaju da izađem napolje. Vidjeli smo osobu koja me je nazvala Šiptarom, i riječima: 'Ubićemo te Turčine, ovo je Srbija'. Pokušao sam da stignem tu osobu, ali pobjegla je", priča Šćekić.

On je vjerovao da se na tome sve završilo. Ipak, naredna noć bila je, kako kaže, još gora.

"Opet jedna osoba, ne mogu da tvrdim koja, nalazila se u mom automobilu Mercedes koji je provaljen, a na drugom automobilu su već polomljeni retrovizori, da ne objašnjavam detalje. Napravljeni su tzv bunkeri, imputira da je u pitanju bilo postavljanje neke eksplozivne naprave, što su policajci uvidjeli prilikom vršenja uviđaja", kaže Šćekić.

No, napadi su, kaže Šćekić, počeli ranije, prije pola godine. Crnogorski pokret još jednom je pozvao državu da zaustavi napade i zastrašivanje njihovih članova,Crnogoraca i pripadnika drugih nesrpskih građana Crne Gore, kojima se, kako saopštavaju, uništava imovina i protiv njih vodi psihološki rat.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније