Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Pobjeda; Objavio: O.Z.

02. 09. 2020. 07:30 >> 07:32

BJEKOVIĆ

Reagovaćemo, tenzije se moraju smiriti

Predsjednik Upravnog odbora NVO „Kvir Montenegro“ Danijel Kalezić verbalno je napadnut u ponedjeljak veče u Podgorici tokom slavlja pristalica opozicije.

U blizini glavne Autobuske stanice u Podgorici, na Kalezića je verbalno nasrnulo desetak osoba koje su ga psovale i nazivale „crnogorskim pederom“.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković kazao je juče Pobjedi da osuđuje ovaj napad i poručio da će institucija kojom rukovodi raditi na tome da smire tenzije, ističući da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

"Želim da se sve tenzije smire i da se vratimo onome na što svi pozivaju - građanskom miru i stabilnosti", poručio je Bjeković u izjavi za naš list.

Kalezić je za Pobjedu rekao da se ne osjeća sigurno, te da je bio uznemiren, jer mu se neprijatnosti odavno nijesu desile.

Naveo je i da napad nije prijavio policiji.

"Desilo se kasno uveče i oni su mi dobacivali pogrdne riječi u prolazu, nijesu me fizički napali, pa nijesam to prijavio. Uznemirujuće je to što mi se poslije šest godina mirnog života događa tako nešto. Nije mi bilo prijatno" kaže Kalezić.

Nada se da ovakvo ponašanje neće postati trend.

"Vjerujem da se neće urušiti sve ovo na čemu je rađeno godinama u odnosu na naša ljudska prava i slobode. Mora se naći načina da se to i dalje unapređuje i da živimo slobodno i kako treba", poručio je Kalezić.

On je nakon napada koji se desio u ponedjeljak o tome pisao na svom Fejsbuk profilu.

"Psovalo me je desetak slavljenika i nazivali „crnogorskim pederom“ u blizini glavne autobuske stanice u Podgorici", napisao je Kalezić.

Istakao je da je reagovao mirno i tako izbjegao teži incident.

"To mi se od 2014. godine nije dogodilo. Razmišljao sam o tome da li da objavim ovo ili ne i odlučio da ipak objavim jer oni koji preuzimaju političku odgovornost za ovu zemlju moraju preuzeti odgovornost za to da se svi osjećamo bezbjedno i jednako i da se poštuju zakoni i vladavina prava i da jednakost podrazumijeva jednakost svih, ne samo dijela ljudi", poručio je Kalezić.

Pobjedi je kazao da uvrede ne povezuje sa bilo kakvim slavljem, jer „ako slavimo bilo što na uštrb drugoga onda tu nešto nije kako treba“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније