Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 09. 2020. 15:58   >>  15:57

UCG

Utvrđen konkurs za specijalističke i master studije

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore utvrdio je sadržinu konkursa za upis u prvu godinu master i specijalističkih studija za 2020/21. godinu. Za upis u prvu godinu budžetskih master studija, predviđeno je 1.995 mjesta, dok za upis studenata na specijalističke studije predviđeno je 2.229 mjesta i biće isključivo kao samofinasirajuće, uz smanjenu visinu školarine, kazao je predsjednik UOUCG, Duško Bjelica.

''Prijave na konkurs za master studije obima 120 ECTS kredita mogu se dostavljati 1. i 2. oktobra 2020. godine, do 18.00 sati, kada će sistem biti zatvoren'', saopštio je Bjelica.

Upis na master studije uređen je Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore, dostupnim i na sajtu www.ucg.ac.me.

Takođe, danas je utvrđena i sadržina konkursa za upis studenata na specijalističke studije, kojim je predviđeno 2.229 mjesta.

„Kada je riječ o specijalističkim studijama, prijave se predaju studentskim službama 19 organizacionih jedinica Univerziteta, 28. i 29. septembra 2020. godine, a upis kandidata izvršiće se zaključno sa 5. oktobrom 2020. godine“, naveo je Bjelica.

Naglasio je da se specijalističke studije organizuju isključivo kao samofinasirajuće, uz smanjenu visinu školarine shodno zahtjevu Studentskog parlamenta UCG i bliže su uređene Pravilima studiranja na postdiplomskim studijama, koja se nalaze na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније