Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: Pobjeda

24. 10. 2020. 20:05   >>  20:03 1

OD PONEDJELJKA

Đaci u Budvi se vraćaju u školske klupe

Đaci u Budvi se od ponedjeljka 26. oktobra vraćaju u školske klupe - potvrđeno je Pobjedi iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora su kazali Pobjedi da će saopštenje o početku rada budvanskih škola objaviti ujutro.

Prema najnovijoj tabeli Instituta za javno zdravlje sa stopama kumulativne incidencije u Budvi je trenutno 725,26 osoba zaraženo na 100.000 stanovnika, što znači da je ova opština u grupi dva.

U toj grupi važi ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata, ograničavanje uslova rada ugostiteljskih objekata tako što je uz važeće epidemiološke mjere dozvoljeno da za jednim stolom i u objektu i izvan njega (terase, bašte i sl.) budu najviše dvije osobe, te obaveza striktnog poštovanja razmaka od najmanje jedan metar od stolice do stolice kada lica sjede za stolovima i okrenuti su leđima jedni drugima.

Prema sistemu ”semafora”, koji je za obrazovni sistem izradio Institut za javno zdravlje, u opštinama u kojima je vrijednost četrnaestodnevne kumulativne incidencije veća od 800 na 100.000 stanovnika škole prelaze na onlajn način rada.

Nakon protesta ugostitelja zbog zatvaranja kafića i restorana prošle sedmice Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je prihvatilo da uzme podatke o broju stanovnika po Monstatu, a ne po popisu iz 2011. godine, na osnovu kojeg su donijete mjere o zatvaranju škola i ugostiteljskih objekata.

Novim obračunom ugostiteljski objekti u Budvi otvoreni su u četvrtak.

Roditelji iz Budve su za sjutra najavili protest, nezadovoljni mjerama NKT i načinom na koji se odvija nastava u školama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније