Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

03. 11. 2020. 07:36 >> 07:36
8

SO IZGLASALA

Postupak protiv administracije Divanovića

Skupština opštine Budva je na jučerašnjoj sjednici, većinom glasova odbornika, odobrila mjere da se „svi odgovorni iz administracije Nikole Divanovića kazne "zbog zakonskih propusta tokom smjene vlasti i dvoipomjesečnog upravljanja gradom“.

Budvanski parlament juče je usvojio izvještaj Opštinske komisije za provjeru usklađenosti dokumentacije nastale u radu organa lokalne samou-prave od 8. juna do 24. septembra.

Poništene su sve odluke koje je donijela administracija Nikole Divanovića i izglasan prijedlog mjera koje podrazumijevaju i pokretanje postupka za sve nepravilnosti.

Predsjednica Opštinske komisije za provjeru usklađenosti dokumentacije Tatjana Popović je tokom sjednice predstavila izvještaj u kome je ukazala na sve nepravilnosti u postupanju administracije koja je, dva i po mjeseca, do izbora 30. avgusta, vladala Budvom.

Oštro je reagovao odbornik DPS-a Ivo Gvozdenović navodeći da je riječ o kontradiktornom izvještaju, koji ne odgovara činjenicama.

“Činjenično stanje je sasvim drugačije od onoga što je navedeno u izvještaju u kome se navode subjektivni osjećaj i pogrešno interpretirane či-njenice. Nema dokaza da se ponište sve legitimne odluke koje su donijete. Komisija je pokazala potpuno nepoznavanje zakonskih propisa i bavi se istražnim radnjama”, naveo je Gvozdenović

Predsjednik budvanskog parlamenta Krsto Radović optužio je ministarku javne uprave Suzanu Pribilovi ćda je sprovela nasilnu smjenu vlasti u Budvi, zasnovanu na, kako je rekao, političkoj korupciji tadašnjeg nezavisnog odbornika Stevana Džakovića.

“ Ja sam još 2018. godine govorio da Džaković ucjenjuje tadašnju vlast, kako bi mu ucrtali kuću na ostrvu Sveti Nikola. To je i učinio budvanski katastar, da bi mu sada Ministarstvo finansija to odbilo. Igrali su se štapa i šargarepe sa njim. Kroz sudske postupke koji će uslijediti, ispitaće se sve”, rekao je Radović.

Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović zatražila je da se izvještaj odmah pošalje SDT-u i poručila da stoji iza svakog svog postupka i da se ne plaši provjere.

Odbornik SNP-a Krsto Rađenović zahtijevao je da se svi koji su, kako je rekao, učestvovali u tim nedjelima, procesuiraju bez izuzetka.

Odbornik Ure Blažo Rađenović je naglasio kako odluke o poništenju odluka prethodne administracije treba da donesu nadležni sudovi.

Anđela Ivanović tražila garanciju bezbjednosti

Liderka Crnogorske i odbornica u SO Budva Anđela Ivanović rekla je da je napadnuta u holu SO, zbog čega je od predsjednika Skupštine Krsta Radovića tražila da joj garantuje bezbjednost.

“Sloboda govora je Ustavom zaga-rantovana. Ja vas upozoravam da se neću libiti da fizički odgovorim na napade”, rekla je Ivanović.

Portali su objavili da je napadnuta od strane Predraga Ivanovića, pred-sjednika MZ Bečići i VD direktora Komunalng.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније