Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 11. 2020. 20:04 >> 21:00
5

BOROVINIĆ-BOJOVIĆ I MCP

Otac Mitrović nije napuštao Kovid centar

U medijima se danas pojavio snimak na kojem je navodno otac Dragan Mitrović koji je izašao iz kovid bolesničke sobe i ispratio posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija do izlaza. Načelnica pulmološke klinike Kliničkog centra Jelena Borovinić-Bojović saopštila je da otac Mitrović nije, prema njenim saznanjima, napuštao Kovid centar i nije prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija. I iz Mitropolije su nam kazali da Mitrović posljednjih dana nije učestvovao niti uopšte bio prisutan na bogosluženjima ili u hramovima, niti na Cetinju, niti u Podgorici.

U medijima se pojavio snimak zabilježen u petak a na kojem je navodno otac Dragan Mitrović koji je izašao iz bolesničke sobe, gdje se liječi od koroavirusa, i sa ostalim sveštenstvom, ljekarima i medicinskim osobljem ispratio posmrtne ostatke mitropolita Amfilohija do izlaza.

Prema saznanjima pojedinih medija, otac Dragan u nedjelju je navodno prisustvovao i sahrani mitropolita.
Načelnica pulmološke klinike Kliničkog centra doktorka Jelena Borovinić Bojović, koja, kako mediji pišu u potpunosti koordinira radom ovog segmenta Kliničkog centra, kaže da prema njenim saznanjima starješina Sabornog hrama u Podgorici Dragan Mitrović nije napuštao Kovid centar.

U SMS poruci koju nam je poslala, doktorka Borovinić Bojović navodi:

"Otac Dragan Mitrović, kao starješina hrma u Podgorici, nije, prema mojim saznanjima napuštao prostor Kovid centra, i nije prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija, več je uvažio moj izričiti ljekarski savjet da ne napušta bolničko liječenje. On se i sada nalazi na liječenju, dobro se osjeća i svi parametri i nalazi su u značajnom poboljšanju".

TVCG je i od Mitropolije crnogorsko-primorske zatražila odgovor da li je na snimku starješina Hrama u Podgorici, otac Dragan mitrović.

U pisanom odgovoru navode: "Povodom medijskih objava, sopštenjem su se oglasili iz Kliničkog centra. Saopštenje Kliničkog centra: Obavještavamo Vas da je u toku prikupljanje svih podataka radi utvrđivanja relevantnih činjenica i eventualne odgovornosti zaposlenih Kliničkog centra Crne Gore".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније