Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina/Dan ]

07. 11. 2020. 08:25 >> 08:25

NAJSTARIJI SUDIJA

Šarkinović preuzeo upravljanje Ustavnim sudom

Najstariji sudija Ustavnog suda Hamdija Šarkinović preuzeo je rukovođenje tim sudom.


Glasovima četiri sudije Ustavnog suda Miodraga Iličkovića, Budimira Šćepanovića, Hamdije Šarkinovića i Milorada Gogića van snage stavljena je odluka kojom je sudija Desanka Lopičić bila imenovana za predsjedavajućeg sudiju, piše Dan.

Šarkinović će preuzeti rukovođenje sudom sa zadatkom da u roku od najkasnije mjesec sprovede pripremne aktivnosti za izbor predsjednika Ustavnog suda.

Bivša predsjednica i predsjedavajuća Ustavnog suda Desanka Lopičić kazala je Danu da joj je drago što su nakon deset mjeseci konačno krenuli u razrješavanje situacije oko predsjednika.

Ona je navela da se odluka o njenom imenovanju morala staviti van snage, da bi najstariji sudija mogao da preuzme rukovođenje institucijom.

“Van snage je stavljena odluka o mom imenovanju i sada nastavljamo s procedurom izbora predsjednika, što će sada završiti sudija Šarkinović i jako mi je drago zbog toga”, kazala je Lopičić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније