Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 11. 2020. 10:43 >> 10:43
3

OD OPŠTINE NIKŠIĆ

Slavka dobija zemljište za izgradnju gazdinstva

Slavki Adžović, jedinoj Romkinji koja se bavi stočarstvom u Crnoj Gori, Opština Nikšić će ustupiti privremenog zemljišta na korišćenje kako bi nastavila izgradnju započetog objekta.

Podsjetimo, Slavki je u oktobru izgorjela kamp prikolica gdje je živjela sa sestrom, a prošle nedjelje je ostala je bez tridesetak ovaca, kada su psi lutalice upali u tor.

Sa njom je danas razgovarao predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović.

"Iskazujući razumijevanje zbog svih nedaća koje su zadesile našu sugrađanku, predsjednik je istakao da je Ministarstvo poljoprivrede u prethodnom periodu sa posebnom pažnjom i obavezom podržavalo njen rad i entuzijazam u bavljenju sa nimalo lakim poslom", saopšteno je iz Opštine Nikšić.

Kako su istakli, prije svega podržano je zalaganje jedne žene da stvori svoje gazdinstvo, posebno imajući u vidu da bavljenje stočarstvom nije tradicija romske populacije.

"Tokom razgovora predložen je način kako da se definiše održivo rješenje i donese odluka o ustupanju privremenog zemljišta na korišćenje u cilju nastavka izgradnje započetog objekta", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, izražavajući zahvalnost zbog brze reakcije predsjednika Opštine i iznalaženja rješenja, Slavka je naglasila da je presrećna zbog rješavanja njenog problema, iskazanog razumijevanja i podrške.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније